Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Освіта

vidomosti-ua.com

Понеділок, 22 квітня 2013, 16:05

Третина іноземних студентів у польських вишах - українці

Вищу освіту в Польщі здобувають близько 10 тисяч громадян України, за 3 роки кількість українських студентів зросла втричі. 

 

Про це йдеться у повідомленні Посольства Республіки Польща у Києві.

"Україна користується пріоритетом польських вищих навчальних закладів і належить до перспективного напряму в їхній міжнародній співпраці. З кожним роком зростає число українських студентів, які здобувають вищу освіту в Польщі", - повідомляється у польському посольстві.

У Польщі у цьому академічному році навчається майже 9400 українських громадян. Найкращим показником збільшення популярності навчання в Польщі є факт, що 3 роки тому кількість українських студентів навіть не перевищувало 2400 людей. Українці займають усе більший відсоток поміж іноземних студентів Польщі: серед 24 тисяч студентів із-за кордону за чисельністю  вони складають понад одну третю іноземних студентів.

У польському посольстві проінформували, що польську освітню пропозицію вважають дуже привабливою і польські дипломи, з якими пов`язується  прийнятне фінансове інвестування в розвиток молоді, визнаються в світі та Європі. Під час перебування у Польщі студенти з України мають доступ та можливості для того, щоби залучатися до різноманітних європейських програм, де надаються стипендії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.