Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

ru.tsn.ua

Понеділок, 22 квітня 2013, 17:12

Проект звернення до ВР, МЗС та президентів Польщі та України щодо питання ОУН-УПА розроблять у Львівській облраді

Спеціальна група з науковців-істориків та представників органів місцевого самоврядування візьме участь у розробці проекту заяви  до Верховної Ради України, Міністерства закордонних справ україни, а також польського та українського президентів щодо реагування на події, які склалися щодо проектів ухвал у полському Сеймі та Сенаті про засудження дій ОУН-УПА під час Волинських подій у 1943 році.

Про це сьогодні, 22 квітня, під час круглого столу на тему: "Українсько-польські стосунки 30-40-их років ХХ століття та річниця Волинських подій" повідомив депутат Львівської облради від НРУ Святослав Шеремета, інформує кореспондент Варіантів.

За словами Шеремети, спеціальна група із науковців та представників органів місцевого самоврядування повинна доопрацювати проект звернення, аби до четверга, 25 квітня, представити його для розгляду депутатам на засіданні сесії Львівської облради

Окрім цього, наголосив Шеремета, на сесії, можливо, розглядатиметься проект відзначення річниці Волинських подій з українського боку.

Він повідомив, що, згідно з законом, цей проект має бути оприлюднений за 25 днів до винесення на розгляду на сесію, однак, враховуючи ситуацію, що склалася в Польщі, цю подію хочуть форсувати.

Також, додав депутат, в подальшому в Україні планується проведення певної кількості фахових круглих столів та інших заходів, предметом яких стане розгляд подій на Волині у 1943 році.

Нагадаємо, днями до польського Сейму було внесено проект ухвали "Щодо геноциду, вчиненого ОУН-УПА проти поляків Східних кресів в роках 1939-47 р.р.", а міська рада Варшави цього тижня прийняла ухвалу встановити в районі Жолібож пам’ятник "Жертвам злочинів ОУН-УПА, здійснених на південно-східних землях Речі Посполитої в 1943-47 рр".

Раніше до польського Сенату до Сенату [верхньої палати парламенту] було скеровано проект ухвали"Про встановлення 11 липня Днем пам’яті Мучеництва Кресов’яків".

20 березня у польському Сеймі була створена Парламентська група у справах кресів, кресов'ян і спадщини східних земель давньої Речі Посполитої.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.