Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кримінал

motivazzia.com

Середа, 24 квітня 2013, 13:30

Прокуратура розпочала 29 кримінальних проваджень за махінації з бюджетом

Протягом першого кварталу почочного року правоохоронці Львівщини провели 106 перевірок стосовно додержання законодавства про бюджетну систему і розпочали 29 кримінальних проваджень.

Про це Варіантам повідомоли прес-служба прокуратури Львівської області.

За результатами розгляду 79 подань, до відповідальності притягнуто 69 посадових осіб органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, з яких 20 – органів контролю. До бюджету відшкодовано понад 380 тис. грн.

При проведенні перевірок прокурорами надавалась прискіплива оцінка діяльності розпорядників бюджетних коштів.

Серед цього встановлено порушення при  використанні коштів для закупівлі житла за рахунок субвенції з державного бюджету у м. Трускавці. Зокрема, кошти в сумі 566,7 тис. грн., всупереч вимогам бюджетного законодавства були перераховані за придбання квартири у недобудованому будинку, який з 2007 року до цього часу не зданий в експлуатацію. На даний час, за вказаним фактом триває досудове розслідування.  

Також правоохоронці виявили під час використання бюджетних коштів в рамках виконання Державної цільової програми підготовки та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Загалом з початку року прокуратурою Львівської області розпочато 10 кримінальних проваджень за фактами зловживань службових осіб ДП “Дирекція з будівництва об’єктів ЄВРО 2012 у м. Львові” та інших розпорядків бюджетних коштів з однієї сторони та підприємств-підрядників – виконавців робіт з підготовки до ЄВРО 2012 з іншої. Йдеться про факти зловживання при використанні бюджетних коштів, виділених за відповідною державною програмою на підготовку до чемпіонату Європи до футболу. Загальна сума спричинених державі збитків у вказаних провадженнях сягає 9,2 млн. грн.



Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.