Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

navolyni.com

Середа, 24 квітня 2013, 14:50

У Шевченківському гаю пройде майстер-клас з розпису калатал

Завтра, 25 квітня, у Шевченківському гаю на Співочому полі з 11:00 до 16:00 проходитимуть майстер-класи з розпису дерев’яних калаталок.  

 

Про це інформує прес-служба Львівської міськради.

У Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» цього року вперше був започаткований проект під назвою: «Дерев’яні калаталки. Відродження Великодніх традицій». У рамках цього проекту протягом березня-квітня відбуваються майстер-класи з виготовлення калаталок – унікального  виду ремесла.

Навчання проводить майстер Богдан Новак, який «відродив» традицію виготовлення калаталок. Впродовж останнього часу майстер-класи відвідали як львів’яни, так і гості міста.  Було виготовлено близько 100 калатал.

Завтра навчання з розпису відбуватимуться за участю народних майстрів та викладачів. Стиль розпису - народні мотиви (яворівські, писанкові) та авторські композиції.

Усі учасники, які виготовили і розписали калаталки, зможуть долучитися до святкової ходи з калаталами на Великдень 5 травня, що відбудеться у рамках святкування Фестин «Велика гаївка».

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.