Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

club.hike.ua

Четвер, 25 квітня 2013, 14:47

Львівські школярі прикрасять міські дерева сотнями писанок

У понеділок, 29 квітня, о 12.30 на проспекті Шевченка львівські школярі долучаться до розмальовування метрової мистецької писанки та прикрасять весь проспект сотнями писанок. Захід відбувається в рамках ІІІ Фестивалю Писанок у Львові.

 

Про Варіантам повідомили організатори дійства.

Як повідомив директор центру творчості дітей та юнацтва Галичини управління освіти ЛМР Олег Кузик, учні загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів Львова розмалюють метрову писанку та розвісять на деревах писанки, виготовлені власноруч.

«Вже сьогодні наші учні розпочали розмальовувати велетенську писанку, а в понеділок ми продовжимо роботу на проспекті Шевченка. Очікуване писанкове диво має на меті підтримати народні традиції, пропагувати серед дітей та юнацтва звичаї та обряди українців, виявити творчо обдаровану молодь, розвинути фантазію щодо створення нових традицій у великих містах на основі використання великодньої атрибутики», - додав Олег Кузик.

До прикрашання міста до Великодня організатори запрошують долучитись усіх охочих, молодь, гостей міста та львів’ян.

За словами директора Фестивалю Писанок Андрія Сидора, розмальовану мистецьку метрову писанку до 4 травня презентуватимуть у музеї Пінзеля, а потім її долучать до Галереї мистецьких писанок під відкритим небом на площі Ринок.

Нагадаємо, на Вербну неділю львів'яни розмалюють велетенські писанки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.