Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Міжнародна політика

cheap-trip.eu

П'ятниця, 26 квітня 2013, 14:17

Україна та Польща повинні прийняти спільну резолюцію щодо Волинської трагедії - радник Коморовського

Парламенти Польщі та України повинні прийняти спільну резолюцію у справі 70 роковин Волинської трагедії. Злочини повинні бути засуджені, але з обох сторін.

 

Про це розповів радник президента Польщі з гуманітарних питань Генрик Вуєц.

Генрик Вуєц зазначив, що в першу чергу треба вшанувати пам’ять убитих поляків і українців. Підкреслив, що УПА вбивало поляків, але в акціях відплати поляки вбивали українців. За словами Генрика Вуєца, злочини повинні бути засуджені, проте це треба зробити в діалозі, задля поєднання обох народів.

Радник президента Броніслава Коморовського позитивно оцінив звернення українського комітету «Примирення між народами» про вшанування річниці в дусі діалогу. І підкреслив, що примирення буде відбуватися поступово. Українська сторона мусить зрозуміти, що сталося у 1943 році – додав Вуєц.

Нагадаємо, цьогоріч відзначатимуть річницю Волинської трагедії, думки поілтиків та науковців щодо цього відзначення неоднозначні.

Нагадаємо також, що депутати Варшавської міськраді ухвалили постанову стосовно спорудження у місті пам'ятника жертвам ОУН-УПА.

Джерело: Польське радіо

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.