Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Батьківщина

П'ятниця, 26 квітня 2013, 18:18

Львівська та ще вісім облорганізацій "Батьківщини" вимагають від нардепів, що не голосували за відставку Азарова, скласти мандати

Дев'ять обласних організацій партії "Батьківщина", в тому числі Львівська,  просять народних депутатів, які не голосували за відставку уряду Миколи Азарова, скласти свої депутатські мандати, загрожуючи інакше вигнати їх із фракції.

 

Про це на сьогоднішній конференції у Києві заявив голова Київської обласної організації "Батьківщини" Юрій Одарченко.

"Сьогодні в партії" Батьківщина "відбувається збори членів партії, які розглядають питання неголосування окремих членів партії в п'ятницю на засіданні Верхоовной Ради з питання відставки уряду Азарова. Ми уповноважені 9 місцевими парторганізаціями заявити, що обласні місцеві бюро підтримали звернення ... По-перше, звернення до цих народних депутатів, які не взяли участі в голосування, щоб вони виконали умови своєї присяги ... і склали повноваження народних депутатів. По-друге, якщо цього не відбудеться, то вони (згадані обласні місцеві парторганізації "Батьківщини") звертаються до Арсенія Яценюка з вимогою провести засідання і виключити цих депутатів зі складу фракції", - сказав Одарченко.

Як уточнив Одарченко, у списку депутатів, яких вимагають виключити з фракції - Віталій Данилов, Денис Дзензерській, Микола Мартиненко, Андрій Павелко, Леонід Сергієнко, Сергій Фаєрмарк.

Одарченко повідомив, що таке звернення до депутатів і керівництва фракції "Батьківщина" підтримали Київська міська та Київська обласна організації, а також Хмельницька, Херсонська, парторганізація АР Крим, Одеська, Рівненська, Харківська та Львівська.

"Вони всі одноголосно вимагають однозначного виключення тих людей, які не голосували за відставку Азарова, зі складу фракції ВО" Батьківщина", - зазначив Одарченко.

Також за його словами, члени "Батьківщини" обурені тим фактом, що до складу парламентської фракції увійшли ті люди, які представляють інші партії і "на сьогоднішній день не мають сили витримати цей тиск і виконувати ту присягу, яку вони давали публічно всьому народу України".

"Всі (депутати ВР з фракції "Батьківщина") були завчасно попереджені про це відповідальному голосуванні, тому ніяких відмовок якихось переконливих з моєї точки зору не може бути. Всі 9 організацій, які на сьогоднішній день провели свої збори в областях, вимагають "групу Мартиненко" виключити з фракції "Батьківщина" у ВР", - зазначив Одарченко.

Він також додав, що документи з даними вимогою вже передані лідеру фракції "Батьківщина" Яценюку і час проведення такого засідання фракції буде ухвалено пізніше.

Нагадаємо, Верховна Рада 19 квітня не прийняла рішення щодо відставки уряду Азарова, за проголосувало лише 190 депутатів.

Джерело: РБК

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.