олександр ковальчук,  30 квітня 2013

Зіхер Флюгеруй!

Одна з найбільших культурних подій цих травневих вихідних у Львові – Міжнародний фестиваль Флюгери Львова.

Що буде нового на одинадцятий рік фестивалю, що залишиться незмінним, як вдягатись на Прокидання з Гич Оркестром? Місце зустрічі змінити не можна. Флюгери триватимуть з 9 по 12 травня у дворику Ратуші.

Rock на Флюгерах

Міжнародний етно-джазовий фестиваль буде цього року не тільки етно-джазовим. Вперше за всю історію фестивалю на Флюгерах буде рок!

9 травня на сцені у дворику Ратуші 5 українських гуртів змагатимуться за участь у фіналі Міжнародного Рок-Фестивалю "ROCK NOC?", зокрема – Абу-Касимові Капці, Фіолет, Viter, Hairy Viper, D. Hate.

Фінал фестивалю "ROCK NOC?" відбудеться у Польщі в місті Зелена Гура 28-29 червня 2013 р., де також будуть виступати переможці відбіркових етапів із Польщі, Великобританії, Білорусії, Литви, Чехії, Словаччини, Росії та Німеччини.

Головна нагорода становить 10 000 польських злотих, можливість зіграти на Фестивалі "Przystanek Woodstock" та професійний запис альбому.

У Львові рокерів судитимуть – Сергій Борода, Юрій Шаріфов, Дмитро Кумар, Олег Середа.

Прокидання з Гич Оркестром

Мар'ян Пирожок, учасник гурту Гич Оркестр розказав, що готують багато розваг для Прокидання. Це буде не тільки концерт, а цілий карнавал. Складатись прокидання буде з п'яти обрядів.

Музиканти будуть у образі різних звіряток і пропонують відповідно вдягнутися і відвідувачам "обрядового ранку", за можна отримати 50% знижку. Також запрошують музиканти приходити з різними музичними інструментами.

Готують спеціально до Прокидання веснянку-прокиданку, яку виконуватимуть всі присутні. А ще буде багато нових пісень.

Під час Прокидання виступить також гурт Петрос.

"Коштовні" Флюгери Львова

Вперше вхід на фестиваль буде платним. Через фінансові труднощі, за відвідування концертів доведеться заплатити. Але ціна на концерти не така вже й велика – 60 гривень за один день Флюгерів.

Також діють знижки для любителів джазу, членів джаз та етно-клубу, а також для студентів, які зможуть придбати квитки за півціни.

А ще буде багато джазу, блюзу і музичних експериментів. Серед дебютантів Флюгерів – львівський гурт Джалапіта. Серед ветеранів – гурт Шоколад.Незмінна ведуча – Марта Більська.

Флюгерні виконавці

9 травня (із 16:00)

Рок-день на Флюгерах

Абу-Касимові Капці (Львів)

Фіолет (Луцьк)

Viter (Львів)

Hairy Viper (Київ)

D.Hate (Львів)

10 травня (з 16:30)

Blues Market (Україна)

Max Vatutin Trio (Україна)

Michal Milczarek Trio (Польща)

Vinipuz Mob (Україна)

Andrew Kokhan & BluesClub.Lviv Project (Україна)

11 травня

Джалапіта (Україна)

Zapaska (Україна)

Longital (Словаччина)

Triangular Matrix & Nazgulya Shukaeva (Україна – Казахстан)

Dwootho (Польща)

12 травня (прокидання з ГИЧ оркестром із 10:00, виступи подальших гуртів із 16:30)

ГИЧ оркестр

Dzyga Imagine

Ivory Street

Marinita Trio

Babooshki

ShockolaD

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.