Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Партія регіонів

Середа, 1 травня 2013, 12:03

Регіонали Дрогобича вимагають не допустити приватизації комунальної книгарні

Члени Дрогобицької міської організації Партії регіонів розпочали збір підписів мешканців Дрогобича із закликом до місцевої влади не допустити приватизацію єдиної міської комунальної книгарні «Каменяр», яку з допомогою судового рішення намагаються по-рейдерськи захопити місцеві «ділки».

Про це повідомила прес-служба ЛОО Партії регіонів.

Паралельно із цим голова фракції Партії регіонів у Дрогобицькій міській раді Сергій Гориславський вимагає позачергового розгляду даного питання на сесії міськради.

За словами С. Гориславського, триває судова тяганина довкола єдиної комунальної книгарні Дрогобича: рішенням Львівського господарського суду, яке було підтверджено рішенням Львівського Апеляційного суду, Дрогобицьку міську раду було зобов’язано укласти договір-купівлі продажу книгарні. Проте Вищий господарський Суд України скасував незаконні рішення львівських судів, залишивши книгарню у власності міста, але направивши справу на повторний розгляд у суд першої інстанції.

«Я прошу дати публічну оцінку керівнику книгарні «Каменяр», який вступив в зговір з рейдерами, для яких комунальне майно стало легким збагаченням. Ми повертаємось у 2006-2008 роки, коли майже все комунальне майно міста Дрогобич було розпродано за рішенням судів, без згоди громадськості за заниженою вартістю, а це кінотеатр «Прометей», «Універмаг», і багато інших об’єктів. Це час процвітання рейдерства, коли могли приватизувати навіть людину! Книгарня «Каменяр» залишається єдиною книгарнею в м.Дрогобич і дане питання має бути винесене на публічний розгляд та обговорення громади, а відповідне засідання сесії міськради щодо цього питання має транслюватись на центральну площу міста. Ще рік назад так звані «опозиціонери» галасували про наступ на українську мову, про закриття книгарень, а тепер цинічно спостерігають, як нахабно за рішенням судів забирається остання книгарня в місті. Відчуження книгарень суперечить позиції Президента України Віктора Януковича та чинному законодавству України», - наголосив С. Гориславський.

 Міський голова Дрогобича запевнив С.Гориславського у тому, що дане питання буде винесене на розгляд сесії Дрогобицької міської ради, яка відбудеться 23 травня.

Нагадаємо, Книгарня «Каменяр» знаходиться в історичній центральній частині міста Дрогобич. площа книгарні 237,7 м.кв. Відповідно до рішення суду книгарню у центрі міста мали продати за рекордну низьку ціну  - 735 577,20 грн. (по 3 094,56 грн за 1 кв.м).

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.