Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

varianty.net

Середа, 8 травня 2013, 17:18

Міліція володіє інформацією про можливі провокації 9 травня у Львові - Рудяк

Головне управління УМВСУ у Львівській області отримало інформацію про можливі провокації, заплановані певними особами на 9 травня під час масових заходів у Львові і готове протидіяти цим планам.

Про це на брифінгу повідомив сьогодні начальник міліції Львівської області генерал-майор Олександр Рудяк.

“Є певна інформація з того приводу, що розробляється не політичними силами, зразу скажу, певними особами розробляються певні сценарії. Ми про них знаємо і готові реагувати. Ми би не хотіли, щоб в цьому були задіяні представники засобів масової інформації”, - Олександр Рудяк.

Начальник міліції Львівщини зазначив, що сподівається на те, що організатори протиправних дій не наважаться на провокації.

Загалом близько 1000 правоохоронців патрулюватимуть порядок під час святкування Дня перемоги на Львівщині. При загостренні ситуації міліція Львівщини має достаньо резервів для контролю громадського порядку, - наголосив Рудяк.

Міліціонерів з інших областей не запрошуватимуть. Міліція Львівщини бере на себе повну міру відповідальності за охорону порядку на теренах Львівщини, - зазначив Олександр Рудяк.

Станом на сьогодні було подано 20 заявок на проведення масових заходів у Львові. Кількість учасників кожного з заходів коливається від 25 до 500 осіб. Масові заходи проводитимуть як спільноти (литовське, вірменське товариства та інші ГО), так і політичні сили (ветеранські організації).

Нагадаємо, сьогодні Львівська міськрада звернулася до суду із заявою про заборону масових акцій у Львові 9 травня. 

8 травня Львівського окружний адміністративний суд призупинив дію двох ухвал Львівської міськради щодо 9 травня. «Про заборону використання символіки СРСР, комуністичної та нацистської символіки на території м. Львова»  та «Про оголошення 8 травня у м.Львові Днем скорботи і вшанування пам’яті жертв тоталітарних режимів та жертв Другої світової війни» до розгляду справи по суті.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.