Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

П'ятниця, 10 травня 2013, 12:24

Сьогодні у Львові Морозов та батяр-бенд "Галичина" презентуватимуть новий альбом

Сьогодні, 10 травня у Львові на площі Ринок звучатимуть легендарні «Тільку ві Львові», «Файдулі, фай», «Батяр я си, батяр» й інші численні батярські пісні. В рамках «Дня батяра у Львові» Віктор Морозов і Батяр-бенд «Галичина» виконають старі хіти, а також презентуватимуть свій новий альбом «Бятарський блюз», повідомила прес-служба львівської міської ради.

 

Про це Варіанти повідомили у прес-службі Львівської міської ради. 

«День батяра особливо унікальне, воно не проводиться в інших містах, адже можливе тільки у Львові. Це свято народилось в цьому місті, відродилось та існує досі. Коли мої товариші запитують, чи ще живе така львівська культура, я звісно кажу, що так, і свято День батяра цьому свідчення. Саме на цьому святі ми вперше презентуємо львів’янам та гостям міста новий альбом «Батярський блюз», - розповів Віктор Морозов, співак та композитор.

 

За його словами, якщо в попередніх альбомах основну частину складали інтерпретації старих батярських пісень, тов новому – тільки нові.

 

«Позитивне ставлення до нових батярських пісень ми спостерігали одразу після виходу другого диску «Серце батяра». Деякі з них стали хітами. Спільно з Віктором Панчишиним ми написали нові батярські пісні і вже скоро ви їх почуєте», - додає Віктор Морозов.

 

«Найпопулярнішими героями львівських вуличних пісень завжди були батяри. Пісні у їх виконанні захоплюють своєю дотепністю, мелодійністю і танцювальним вихором. Батярські пісні створюють свою, особливу атмосферу, ніжну і нахабну, яка переносить тебе в той старовинний Львів, де прогулюючись вулицями співали, танцювали, бешкетували львівські гульвіси», - додає Петро Рачинський, лідер оркестрової групи Батяр-бенд «Галичина».

 

Також упродовж свята, з 10 до 11 травня, на площі Ринок усі гості зможуть пройти процес посвячення та отримати посвідчення справжнього батяра, поспостерігати за роботою батярського бетонного заводу, виготовити індивідуальні зліпки рук або ніг, постріляти у батярському тирі, проголосувати за улюблений кавер-гурт та долучитись до численних галицьких гулянь. А наймолодших відвідувачів розважатимуть відомі клоуни польського театру «Wagabunda».

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.