Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

vidomosti-ua.com

Вівторок, 14 травня 2013, 15:30

У Раді прийняли закон стосовно перерахунку пенсій

Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо призначення та індексації пенсії», внесений Кабінетом міністрів України.

За дане рішення проголосували 350 із 399 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Даним законом передбачено удосконалення порядку призначення та індексації пенсій, створення рівних умов індексації пенсій незалежно від закону, за яким вони призначені.
Законом вдосконалюється механізм щорічного перерахунку раніше призначених пенсій шляхом збільшення заробітної плати, з якої призначено (перераховано) пенсію, на коефіцієнт, який відповідає не менше 20 відсоткам зростання середньої заробітної плати порівняно з попереднім роком, але не менше зростання інфляції.

Крім того, їм передбачено вважати непрацездатними членами сім'ї дітей до досягнення ними 23 років у період, який не перевищує чотирьох місяців між завершенням навчання за денною формою навчання у загальноосвітніх навчальних закладах системи загальної середньої освіти, а також професійно-технічних, вищих навчальних закладах та надходженням в інший навчальний заклад або в період між завершенням навчання по одному освітньо-кваліфікаційним рівнем і продовженням навчання по іншому (у даний час до непрацездатними членам сім'ї відносять дітей у період навчання в одному з зазначених навчальних закладів).

Джерело: "УНІАН"

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.