Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

lviv.travel

Понеділок, 20 травня 2013, 14:10

На Личакові реставруватимуть надгробки за кошти Мінкультури Польщі

У рамках співпраці Мінкультури та національної спадщини Республіки Польща з управлінням охорони історичного середовища Львівської міськради буде оновлено 5 надгробків.

 

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

«Цього року починаємо працю з очищення гробівця Ярослава Кулачковського. Воно буде двома методами: чищення водою під тиском та піскоструменевим апаратом. Нижню частину, яка виконана з пісковика, очистять спеціальними розчинами від грибка. Старі цементні розчини усунуть і замінять мінеральним розчином. Також очистять бронзові елементи делікатним методом, щоб залишити стару патину і покриють воском для кращого зберігання. Металеві підсвічники демонтують, а після очищення та реставрації їх повернуть на своє місце. Після всіх робіт надгробок буде покритий спеціальними розчинами, які збережуть його для майбутніх поколінь», - розповів реставратор з Польщі Кшиштоф Юркув.

Окрім того, цього року під час спільних професійних, комплексних реставраційних робіт на Личаківському цвинтарі також реставрують надгробок Леона Тварецького, Марії Анни Понініської, Юзефа Жуковського та Здзіслави Крувчицької.  

Загальна вартість реставраційних робіт складає 370 тис злотих, тобто близько 950 тис грн. Фінансує роботи Міністерство культури та національної спадщини Республіки Польща.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.