Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кримінал

lucasfranco.ucoz.ru

Середа, 22 травня 2013, 14:28

Австрія видала Україні дрогобицького зловмисника

Дрогобицькі оперативники за допомогою Національного Центрального Бюро  Інтерполу та правоохоронних органів Австрії затримали розшукуваного за скоєння злочину передбаченого частиною 2 статті 115 Кримінального кодексу України.

Про це повідомляє прес-служба ВЗГ ГУМВС України у Львівській області.  

У 2003 році двоє зловмисників вночі проникли через вікно в квартиру, крадії не сподівались застати господаря вдома. Зрозумівши, що вони не одні в квартирі, зловмисники вирішили спекатися свідка. Один із зловмисників завдав останньому смертельне ножове поранення в шию. Від завданих тілесних ушкоджень чоловік помер. Після цього злодії заволоділи господарськими товарами та побутовою технікою. Злочинці втекли з місця події, а згодом вирішили перетнути кордон, щоби уникнути відповідальності.    

Працівники карного розшуку Дрогобицького міського відділу міліції, реалізуючи оперативні заходи вийшли на слід злочинця. Впродовж тривалого часу оперативники невпинно вистежували зловмисника, згодом старання увінчалися успіхом.   

У результаті комплексу оперативних напрацювань дрогобицькі оперативники встановили місце перебування небезпечного злочинця, розшукуваного за вчинення тяжкого злочину. Правоохоронцям стало відомо, що зловмисник проживає в іншій державі під чужим прізвищем.

Із метою перевірки оперативної інформації правоохоронні органи звернулися в Національне Центральне Бюро Інтерполу України, підозри та сподівання оперативників підтвердилися. До співпраці було залучено правоохоронні органи Республіки Австрії.

Кінцевим результатом клопіткої роботи було встановлення конкретної адреси переховування зловмисника та його затримання.

У листопаді минулого року розшукуваного було затримано правоохоронними органами Австрії.

У травні 2013 року задоволено клопотання Генеральної прокуратури України, щодо видачі (екстрадиції) особи компетентним органам України. Останнього затримано та взято під варту.

На даний час співробітники слідчого відділення Дрогобицького міського відділу міліції відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 115 Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.