Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

lh3.ggpht.com

Вівторок, 15 травня 2012, 10:47

Владі Львова потрібно більше 200 млн. грн. для вирішення проблеми Грибовицького сміттєзвалища

Міській владі Львова потрібно більш, ніж 200 мільйонів гривень для рекультивації Грибовицького сміттєзвалища, оскільки таких грошей у бюджеті немає, планують залучити інвесторів. Про це сьогодні на міжнародній конференції «Розв'язання проблеми твердих побутових підходів за допомогою державно-приватного партнерства» повідомив начальник управління зовнішньоекономічної діяльності та інвестицій Львівської міськради Сергій Кіраль.

«На Львівщині щороку утворюється 240 тис. т твердих побутових відходів в цілому. Це - і приватні, і промислові відходи. Значна частина цього сміття потрапляє на Грибовицьке сміттєзвалище, яке є одним із найбільших проблем як міста, так і області. За розрахунками, загальний об'єм твердих побутових відходів сміттєзвалища становить понад 50 мільйонів кубічних метрів», - сказав Сергій Краль.

Представники Міжнародної фінансової корпорації, Швейцарського бюро співробітництва в Україні, Львівської міської ради та Львівської обласної державної адміністрації обговорили

можливість вирішення найбільшої екологічної проблеми Львівщини – Грибовицького сміттєзвалища з допомогою приватного сектору.

Сергій Кіраль також повідомив, що у вересні Львівська міська рада провела тендер на виготовлення проектної документації для підготовки закриття та рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. «Переміг у тендері Інститут гірничо-хімічної промисловості. Проект рекультивації повинен бути розробленим до кінця цього року», - наголосив Сергій Кіраль.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.