Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Охорона здоров'я

ua-slovo.net

Понеділок, 27 травня 2013, 14:07

Міський голова запропонував впровадити у школах методичну годину про небезпеку опіків

Сьогодні Андрій Садовий відвідав опіковий центр на базі Комунальної 8-ї міської клінічної лікарні Львова, де зустрівся з дітьми-пацієнтами. На зустрічі міський голова запропонував запровадити у школах методичну годину, аби акцентувати дітям на небезпеці отримання опіків різного роду.

 

Про це Варіантам повідомила прес-служба Львівської міськради.

Щорічно в Україні 10 тис дітей отримують опікову  травму, із них 25-40 дітей гине внаслідок опіків несумісних із життям. У Львові та Львівській області щороку понад 600 дітей зазнає опіків.

«Хочу подякувати за професійність наших лікарів, які приблизно 600 таких емоцій отримують  щороку, коли привозять дітей з  міста, з області. Це єдине відділення, яке працює для Львівської області, - дитяче опікове відділення у 8-мій лікарні. Ми надалі будемо співпрацювати, робити все можливе, щоб таких випадків ставало менше.

Дуже важливою є якісна промоційна кампанія, особливо, в школах, у старших класах, велика роз’яснювальна робота серед майбутніх мам, серед молодих батьків», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий, відвідуючи спеціалізований опіковий центр, який знаходиться на базі Комунальної 8-ї міської клінічної лікарні.

Також міський  голова Львова запропонував управлінню охорони здоров’я та управлінню освіти спільно розробити та провести у всіх навчальних закладах міста методичну годину, аби акцентувати увагу на небезпеці отримання опіків різного роду.

«За частотою опіки  посідають друге місце серед усіх видів дитячих травм. Проте, за важкістю клінічного перебігу, складністю лікування, вартістю та наслідками опікова травма є однієї із найскладніших.

Лікування опіків у дітей не завершується етапом загоєння ран», - зазначає начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.