Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Вівторок, 28 травня 2013, 15:14

Львівські журналісти вимагають від МВС розслідувати побиття київських колег на 18 травня

Львівські журналісти пікетували ГУ МВС у Львівській області з вимогою розслідувати побиття журналістки "5 каналу" Ольки Сніцарчук та журналіста газети "Коммерсант" Влада Соделя.

Акція "Безпека журналістів: нагадуємо і застерігаємо" відбулася сьогодні, 28 травня, біля ГУ МВС України у Львівській області на пл. Григоренка, 3, інформує кореспондент Варіантів.

Приводом до проведення акції стало те, що сьогодні минуло 10 днів - термін службового розслідування щодо працівників міліції, яким закидають бездіяльність під час побиття журналістів у Києві.

Учасниця Незалежної медіа-профспілки України (НМПУ) Ольга Лучка повідомила, що члени профспілки написали головному міліціонеру Львівщини Олександру Рудяку лист, у якому вимагають провести роз’яснювальну роботу серед львівських міліціонерів щодо недопущення побиття журналістів у Львові.

Журналісти тримали в руках плакати з написами "Бездіяльність міліції - злочин", "Журналіст - не мішень", а також скандували "Захарченко, йди геть!" та "Сьогодні журналіст, завтра - ти!".

Нагадаємо, 18 травня у Києві відбулися опозиційний марш та віче в межах акції "Вставай Україно!" та організований Партією регіонів антифашистський мітинг. Під час акції прихильники ПР побили журналістку "5 каналу" Ольгу Сніцарчук та журналіста "Коммерсанта" Влада Соделя. При цьому журналісти заявляють, що правохоронці пасивно спостерігали за тим, що відбувалось.





Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.