Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

Середа, 29 травня 2013, 15:57

Дрогобицькі регіонали не дозволили ліквідувати місцеву книгарню

Голові фракції Партії регіонів у Дрогобицькій міській раді Сергію Гориславському спільно з регіоналами Дрогобича вдалося врятувати міську комунальну книгарню від ліквідації.  

 

Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної організації Партії регіонів.

Зокрема, під час чергової сесії Дрогобицької міської ради з ініціативи С. Гориславського у порядок денний був внесений проект рішення щодо посилення захисту книгарень та підприємств книгорозповсюдження, яким передбачено захист міської комунальної книгарні «Каменяр» від незаконної приватизації за рішенням судів.

Під час виступу С.Гориславський наголосив на байдужості дрогобицьких політиків у захисті україномовних видань та книгарень. Натомість депутати фракції «ВО «Свобода», знаючи про розгляд даного питання, демонстративно покинули сесійне засідання, інші депутати-опозиціонери намагалися вилучити дане питання з порядку денного.

Після майже годинної дискусії депутати ухвалили рішення розробити та затвердити на черговій сесії Дрогобицької міської ради план заходів, спрямованих на підтримку книговидавничої справи в м.Дрогобич. Окрім цього, вирішено підготувати  пропозицію щодо економічно стабільної роботи книгарні «Каменяр».

«Я в черговий раз переконався в популізмі так званих «патріотів» з опозиційних партій, для яких українська книга, мова – це не більше як підстава для чергового піару», - наголосив голова регіоналів Дрогобича після голосування.

Нагадаємо, рішенням Львівського господарського суду, яке було підтверджено рішенням Львівського Апеляційного суду, Дрогобицьку міську раду було зобов’язано укласти договір-купівлі продажу книгарні «Каменяр». Проте Вищий господарський Суд України скасував незаконні рішення львівських судів, залишивши книгарню у власності міста, але направивши справу на повторний розгляд у суд першої інстанції.

На початку травня члени Дрогобицької міської організації Партії регіонів розпочали збір підписів мешканців Дрогобича із закликом до місцевої влади не допустити «прихватизації» єдиної міської комунальної книгарні «Каменяр», яку з допомогою судового рішення намагаються по-рейдерськи захопити місцеві «ділки». Паралельно із цим голова фракції Партії регіонів у Дрогобицькій міській раді Сергій Гориславський вимагав позачергового розгляду даного питання на сесії міськради.

Довідка. 

Книгарня «Каменяр» знаходиться в історичній центральній частині міста Дрогобич. площа книгарні 237,7 м.кв. Відповідно до рішення суду книгарню у центрі міста мали продати за рекордну низьку ціну 735 тис 577,20 грн. (по 3 тис 094,56 грн за 1 кв.м).

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.