Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

transkarpatia.net

Четвер, 30 травня 2013, 12:58

Підприємство голови райадміністрації заборгувало 10 мільйонів та призвело до банкрутство будкомпанії

Господарський суд Львівської області 21 травня 2013 року визнав банкрутом приватне підприємство «НОВ Будсервіс» і прийняв рішення про початок ліквідаційної процедури.

 

Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

 

Підприємство досить молоде, засноване лише у 2004 році, але в бізнес-ресурсах його називали «перспективним». У 2007 році «НОВ Будсервіс» заключає договір підряду з ТОВ «Торговий дім «Софі» на виконання капремонту офісного–складського комплексу в смт. Івано–Франкове. Проте у жовтні 2008 року замовник повідомив про неможливість подальшого фінансування робіт. Загальна вартість виконаних робіт становила 18 млн 739 тис. грн. З них будівельники отримали половину – 9 млн 392 тис. грн. Решту заборгованості погашено не було.

У рішенні про банкрутство підприємства йдеться про те, що його дебіторська заборгованість становить 9 млн 898 тис. грн. З них ТзОВ «Торговий дім «Софі» винна «НОВ Будсервісу» 9 млн 302 тис. грн. Цей борг суд визнав безнадійним, оскільки проти Торгового дому також порушена справа про банкрутство. Ще у лютому 2010-го в газеті «Голос України» було опубліковано оголошення про початок ліквідаційної процедури Торгового дому «Софі».

Звичайна історія злету та падіння львівських фірм набуває нового забарвлення з огляду на те, що співвласницею Торгового дому «Софі» є Ірина Романівна Чілімова, голова Галицької районної адміністрації міста Львова.  Їй належить 17% у статутному фонді підприємства. До речі, основними видами підприємницької діяльності фірми були логістика та дистрибуція алкогольних та слабоалкогольних напоїв.

Сама Ірина Чілімова у своїй офіційній біографії не згадує про свій стосунок до Торгового дому «Софі». Повідомляє лише про досвід роботи в фірмах «Експрес-ЛТД», СП «Технікс» та СП «Київ-Захід». Всі ці підприємства мали стосунок до покійного губернатора Львівської області Петра Олійника. З них досі працює лише СП «Київ-захід», інші припинили свою діяльність.

Джерело: "Наші Гроші. Львів"

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.