Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

vybory.mediasapiens.ua

Четвер, 30 травня 2013, 14:59

Депутати міськради стурбовані ситуацією щодо видачі ліцензій місцевим ЗМІ

Сьогодні на сесії міськради депутати написали заяву Членам Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення з вимогою надати пріоритет місцевим телерадіомовникам при видачі ліцензій.

 Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

За останні кілька років Національна Рада з питань телебачення та радіомовлення прийняла кілька рішень, що стосуються надання ліцензій на право здійснення телерадіомовлення на території Львова та Львівської області. В результаті цих рішень на телерадіоефірі посилилося домінування не місцевих мовників.

Окрім вище вказаної Ради, депуати адресували заяву Президенту України, керівникам парламентських фракцій та членам парламентського Комітету з питань свободи слова.

Зокрема з майже 20 радіостанцій, які мовлять у Львові, місцевих лише одиниці.

«Найсвіжішим фактом, який підтверджує ці негативні тенденції є ситуація навколо радіохвилі 107,2 у місті Львові. Рік тому Національна Рада з питань телебачення та радіомовлення спочатку надала цю хвилю телерадіокомпанії ZIK, а потім позбавила її, подавши ліцензію невідомій фірмі», - йдеться у заяві.

Відтак депутати звертаються до усіх причетних до організації телерадіомовлення в Україні з вимогою враховувати думку та потреби місцевих громад при вирішенні питань здійснення телерадіомовлення в регіонах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.