Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Спорт

http://www.mil.gov.ua/

Четвер, 30 травня 2013, 20:21

Український солдат встановив світовий рекорд на змаганнях з жиму лежачи

Старший солдат строкової служби Роман Мартиненко виборов «золото» на світовому чемпіонаті  з паверліфтингу (жим лежачи) у Литві і там ж встановив світовий рекорд.

 

Про це Варіантам повідомила прес-служба Міноборони України.

На спортивні змагання зібралося 155 атлетів із 23 країн.

«Перший змагальний день ознаменувався для нашої збірної двома золотими та однією срібною медалями. Марія Ільїнська з результатом 77,5 кг отримала безкомпромісну перемогу у віковій категорії до 47 кг серед дівчат. У запеклій боротьбі ще одне «золото» нам принесла Єлизавета Бан – вижавши 97,5 кг вона повторила результат суперниці, та за меншої власної ваги стала переможницею у віковій категорії до 47 кг серед юніорок. А Євген Криса завершив свій виступ на другому місці у віковій категорії до 74 кг серед юніорів з результатом 217,5 кг», – розповів Роман Мартиненко.

Загалом українські спортсмени завоювали 12 медалей: 5 золотих, 4 срібні та 3 бронзові.

Роман Мартиненко проходить строкову службу у Навчально-спортивній базі літніх видів спорту Міністерства оборони України у Львові.

Довідка. Старший солдат Мартиненко Роман Михайлович – майстер спорту міжнародного класу з пауерліфтингу. Срібний призер чемпіонату світу серед юніорів (2012 р.), чемпіон Європи серед юніорів (2013 р.), багаторазовий чемпіон та призер міжнародних змагань, чемпіонатів та Кубків України. Член збірної команди України серед юніорів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.