Оля Вишня,  31 травня 2013

Варіанти на вікенд

Перші вихідні цього літа у Львові будуть дощовими, але з багатьма цікавими подіями. Детальніше – у нашому щотижневому огляді.

Музика

1 червня. Концерт гурту «Океан Ельзи». Арена «Львів». 20.00

У межах всеукраїнського туру на підтримку нового альбому, гурт «Океан Ельзи» виступить у Львові. Загалом, гурт виступить у 27 містах України. Під час попередніх концертів, музиканти виконували пісні з альбому Земля, а також улюблені хіти з попередніх альбомів.

2 червня. Аркадій Шилклорпер на Віртуозах. Концерт TRIBUTE to «YES». Львівська філармонія. 18.00

Нову віртуозну програму представить всесвітньовідомий валторніст-імпровізатор Аркадій Шилклопер. Концерт присвячений легендарній рок-групі «Yes».
Музикант-легенда: з шести років – валторніст, згодом – соліст оркестру Великого театру, Московської філармонії, а ще згодом джазує цілим світом.
Окрім труби та валторни, Аркадій Шилклопер виконує твори на альпійському горні та мисливському ріжку.

Академічності віртуозному вечору додасть гра оркестру «INSO-Львів» під диригуванням Юрія Бервецького. За словами музиканта, йому надзвичайно близька музика «Yes», адже група розкрила межі традиційного рок-звучання і створила музичну мову, яка за складністю і засобами вираження не поступається мові академічної музики.

Нагадаємо, що концерт за участю Аркадія Шилклопера львівські глядачі захоплено зустріли минулоріч. 

Концерт британського джазового гурту Julian Tomas & Friends. Клуб Культ. 22:00

Джуліан Томас почав свою кар'єру в 11 років. Незважаючи на заборони відвідувати уроки музики, Джуліан вже в старших класах став відомим у музичному середовищі Лестера сесійним барабанщиком.

Через два роки Джуліан, освоївши досконало гру на барабанах та перкусії, подорожує Європою, грає в багатьох колективах і записує музику. Довгий час Джуліана можна було почути в якості бек-вокаліста.

Одного разу на концерті в Базелі йому довелося замінити фронтмена групи і цей день став початком нового етапу творчості: Джуліан відкрив у собі вокальні здібності і вирішив створити власний колектив.

Створена група довго шукала власний стиль, музиканти змінювали один іншого, а сам Джуліан шукав застосування своєму незвичайному голосу, поки у 2000 році Julian Tomas & Friends не виступили з джазовою програмою, мотиви якої до цих пір залишилися у творчості групи.

За час спільної творчості група Julian Tomas & Friends випустила три альбоми і зараз працює над четвертою платівкою. Хриплувато-ніжний голос вокаліста, акустичне наповнення ритмічних мелодій і зворушливі тексти пісень підкорили публіку одного разу і продовжують дивувати слухачів, надовго залишаючись в пам'яті.

Кіно

Прем'єра кримінальної комедії «Мар'яна». Кінотеатр «Київ». 18.00

Залишивши йому жіноче ім'я, батько зник з його життя. Мар'яна через насмішки і знущання виробив принцип – нікому не дозволяти образити себе. Проте це кредо і наразило його на смертельну небезпеку.

Короткометражний фільм знімався 2 роки львівським режисером Іваном Федоричем, у фільмі знялись відомі актори з театру Леся Курбаса, та М. Заньковецької, а також стьобні «200 бойс».

У фільмі знімались: Олег Цьона, Денис Єфименко, Юра Хвостенко, Микола Береза, Оксана Козакевич,Олексій Кравчук
Режисер: Іван Федорич

Фільм «Твоя рука в моїй руці». Кінотеатр «Кінопалац». Сеанси (Арт-зал): 14:50, 21:00

Кінотеатр «Планета Кіно-IMAX». Сеанси: 13:00, 19:15

Іокін і Елен живуть в різних світах, у них немає нічого спільного: гордовита і сувора Елен Маршаль завідує престижною балетною школою, Іокін підробляє в майстерні, катається на скейтборді по вулицях Парижа і живе в будинку заміжньої сестри.

Але одного разу їх шляхи перетинаються, і після випадкового «чарівного» поцілунку, ці двоє притягнуті нібито магнітом, не можуть надовго віддалятися і вимушено імітують рухи один одного.

Актори: Валері Лемерсьє, Жеремі Елькайм, Беатріс Де Стаель, Валері Донзеллі, Серж Бозон

Мистецтво

Виставка малюнків Росави Старух. Галерея-батярня «Правда,Б» (вул. Вірменська, 25)

Росаві 4 рочки і це її перша персональна виставка, не рахуючи манументального арт-об'єкту «Розмальовані Стіни Вдома». Відкриття виставки відбудеться у перший день літа, о 18:00, буде компот і джем сейшн для дітей, інструментів притарабанимо достатньо.

Фотовиставка Оксани Заграй «Непал в кольорі». 2 червня 2013. Антикафе «CoMMuna»

На виставці будуть представлені фото з Катманду, чайних плантацій та підніжжя Евересту. За задумом фотографа світлини Непалу мають показати глядачеві, що нема причин бідкатись на тяжке життя в Україні, адже в інших державах люди живуть у набагато гірших умовах.

В Непалі люди досі часто пересуваються на слонах, а якщо їм вдається піймати маршрутку, то вони такі переповнені, що нерідко доводиться їхати на даху.

На підніжжі Евересту, на висоті більш ніж 5 тисяч метрів рослин нема взагалі – тільки каміння. Тому людям доводиться нести в гори все на собі або на яках.

Чули невтішну статистику про те, що новий термінал аеропорту мало використовується? Найнебезпечніший аеропорт світу розташований в Непалі в селі Лукла на висоті 2800м. Коротка злітна смуга закінчується прірвою. Літаки можуть злітати тільки до 10 ранку – пізніше їх зупиняє надто сильний вітер.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.