Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

Неділя, 2 червня 2013, 14:24

Мешканці гуртожитку на вул. Зеленій розпочинають безстрокову акцію протесту проти свавілля влади Львова

3 червня. у понеділок, мешканці гуртожитку на вул. Зеленій, 57 у м. Львові розпочинають акції протесту проти свавілля виконавчих органів Львівської міської ради.

Про це повідомили організатори акції. 

Мета акцій – домогтися взяття гуртожитку на баланс, укладення міською радою угод з підприємствами-надавачами комунальних послуг (в т.ч. газо- та енергопостачання); інформування громадськості м.Львова про наявні порушення виконавчою владою міста прав людини, а також –спроби видворити людей із їхнього житла шляхом погіршення умов проживання громадян у гуртожитку.

Недбале ставлення органів місцевого самоврядування до житлового фонду комунальної власності та небажання виконавчими структурами Львівської міської ради виконувати положення  Закону України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків», а також ігнорування чиновниками бажанням мешканців гуртожитку оплачувати кошти за утримування будинку та прибудинкової території унеможливлює укладання договорів з комунальними підприємствами про надання комунальних послуг та ускладнює умови проживання людей у гуртожитку, - йдеться у повідмоленні. 

Захід передбачає наявність плакатів (наприклад, «Важливий не закон, важлива вигода» та ін.), які будуть розміщені на фасаді будинку з часу початку акції і до дня вирішення питання укладення міською радою відповідних договорів на забезпечення мешканців гуртожитку комунальними послугами в т.ч. газо- та енергопостачання.

При вході до гуртожитку також буде проходити вистава за участю «Представника Міської Влади, в якого «свої» закони» (роль зіграє Безіменне Опудало), у якого можна буде отримати інформацію: про «права» людини і львів’янина; про способи «виживання» людей (в т.ч. «виморожування»); про принципи та методи недбалого ставлення до житлового фонду комунальної власності; про принципи роботи органів місцевої влади; про способи «виконання» Законів України та іншу, не менш цікаву.

 

У 1998 році міською радою згаданий гуртожиток було передано в оренду ДП «Львівські авіалінії» терміном на 10 років. Договір оренди після закінчення терміну пролонгований не був. Однак міська рада так і не передала гуртожиток на обслуговування комунальному підприємству (ЛКП), що змусило мешканців самостійно збирати кошти та перечисляти на рахунки підприємств-надавачів комунальних послуг. Теплопостачання гуртожитку з того часу (2007-2008 роки) через замерзання системи так і не здійснюється. Однак «на папері» для виконавчих структур міськради усіці роки даний об’єкт опалюється за допомогою встановленого автономного опалення, якого в реальності нема, як і немає жодних технічних дозволів.

Впродовж чотирьох років з міської ради надходили листи із зазначенням «виселити без надання іншого житла». Також до них не одноразово приходили на вигляд добре забезпечені люди і оглядалижитло, інколиділячисьідеямищодоподальшоговикористання ними цьогобудинку.

Слідврахувати, щоцейгуртожиток – цеавстрійськабудівля, яка завдякизусиллямжильцівзберегла у хорошомустані як автентичну арку при в’їзді у двір, так і дубові сходи у будинку.

1 листопада 2012 року Галицькийрайонний суд м. Львова задовольнив позовні вимоги мешканців гуртожитку на вул. Зелена, 57 про  зобов’язання ЛМР винести на чергове засідання сесії питання про залишення цілісного майнового комплексу по вул. Зелена, 57 в статусі «гуртожиток» та надання мешканцям дозволу на приватизацію житлових приміщень, однак виконавчими структурами Львівської міської ради було оскаржено дане рішення суду. Міська рада оскаржила рішення і 21 травня 2013 року розпочався розгляд справи у апеляційній інстанції.

Сьогодні міська влада робить все, щоб люди залишили ті маленькі кімнати, в яких проживають ще з 80х років. Оскільки без електроенергії, газу ті інших послуг людям доведеться переїхати до родичів, винаймати житло деінде, а повертатися буде вженікуди.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.