Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

loda.gov.ua

Середа, 5 червня 2013, 14:18

Словацькі фольклорні колективи представлять у Львові лемківську та українську культуру

У суботу, 8 червня, за сприяння департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей ЛОДА у Львівському обласному театрі ляльок відбудеться концерт фольклорних колективів з Пряшева (Словаччина).

 

Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Зазначимо, що на запрошення Львівської обласної організації Всеукраїнського товариства “Лемківщина” та ЛОМГО “Молода Лемківщина” до Львова приїжджають фольклорні колективи з Пряшева (Республіка Словаччина) “Сердечко” та “Карпатянин”. Вони виконуватимуть лемківські та українські народні танці та пісні.

Унікальні вони тим, що поєднують українські елементи зі словацькими. Від українського фольклору відрізняються мовою – лемківською говіркою, народними строями.

Метою заходу є ознайомлення громадськості Львова та області з самобутньою культурою українців та лемків, налагодження культурних зв’язків з українською громадою Словаччини.

Початок концерту о 18:00 год. Вхід вільний.

Довідка:

Дитячий співацько-драматичний гурток «Сердечко» працює при З?єднаній школі імені Т. Шевченка з українською мовою навчання у Пряшеві. Він був заснований у 1999 році вчителькою музики та української мови й літератури, д-р. Іветою Світок.

Репертуар гуртка на початку творили дитячі українські та русинські пісні. «Сердечко» може похвалитися багатьма нагородами, які одержало протягом існування.

Фольклорний колектив “Карпатянин” існує при об’єднанні лемків-українців Словаччини. Він складається з сеньйорів. В репертуар колективу входять лемківські танці та постановки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.