Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Во "Свобода"

film.ua

П'ятниця, 7 червня 2013, 14:11

Голова фракції ВО "Свобода" може стати судовим рекордсменом

Голова Дрогобицького осередку ВО «Свобода», керівник відповідної фракції у Дрогобицькій міськраді, який пройшов по партійному списку, Олег Хрущ готується до сумного рекорду. Він фігурує у чотирьох судових справах.

Про це пише Віталій Петрівський з Агенції незалежних журналістських розслідувань. 

Не встигло влягтися громадське обурення справою на кілька мільйонів гривень щодо земельних оборудок фірми Олега Хруща «Троянда», як депутат знову «прославився». 4 червня 2013 року Дрогобицький. міськрайонний суд відмовився задовільнити позов до виконавчого комітету Дрогобицької міської ради громадянки Ярошинської І.І. У такий спосіб позивачка намагалась уникнути адміністративної відповідальності за порушення правил, торгівлі алкогольними напоями. Суд, розібравшись в усіх хитросплетіннях справи, організованих О.Хрущем, відмовив у задоволенні її позовних вимог.

Суть справи полягала в наступному: 14 лютого цього року І.Ярошинська здійснила продаж пляшки вина неповнолітньому мешканцю Дрогобича у магазині «Ельдорадо», який належить депутату О.Хрущу. Цим вона порушила правила торгівлі алкогольними напоями (Частина 2 Статті 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Порушення виявили працівники міліції. Незважаючи на шалений тиск з боку власника об'єкту торгівлі - О.Хруща та його політичних прихильників-інших депутатів міської ради від ВО «Свобода», правоохоронцям вдалося задокументувати зазначене порушення та скерувати матеріали для розгляду адміністративною комісією. За наслідками розгляду цих матеріалів було прийнято рішення визнати порушницю винною у вчиненні правопорушення та накласти штраф у розмірі 850 грн.

Юристи визначають таке порушення преюдиціальним, тобто таким, що служить приводом для притягнення до відповідальності суб'єкта господарювання - підприємця Олега Хруща за порушення ліцензійних умов торгівлі алкогольними напоями.

Зауважимо, що очолювані Хрущем депутати не посоромились відверто жартувати і кепкувати із судді. На запитання в залі суду, що вони робили на місці інциденту, один з депутатів ВО «Свободи», допитаний як свідок відповів: «Пили. Три в одному».

Бажаючи уникнути цієї відповідальності та надалі, використовуючи ліцензію, заробляти гроші на продажі алкогольних напоїв та споювати неповнолітніх, О.Хрущ обрав тактику вигороджування своєї продавщиці. Під час розгляду справи він намагався переконати суд, що це він здійснював продаж і не алкоголю, а лише цукерок. Однак, матеріали справи, у тому числі надані стороною позивачки, вказують на інше.

За підприємця-оборудника на судовому засіданні з'явилась уся фракція ВО «Свобода» Дрогобицької міської ради. Одні - в якості уболівальників, інші - у якості свідків.

Варто зауважити, що на депутатів може очікувати партійне покарання. Адже, саме з ініціативи фракції ВО «Свобода» у Львівській обласній раді було прийнято Комплексну Програму профілактики і запобігання поширенню пияцтва та алкоголізму серед населення Львівської області на 2011-2014 роки, де було чітко зазначено категоричне несприйняття продажу алкогольних напоїв неповнолітнім. У рамках програми обласні депутати планували залучити до профілактичних заходів також і депутатів різних рівнів і представників політичних сил.

То ж як пов'язати практичні дії окремих керівників та депутатів від ВО «Свобода» зі Статутними та Програмними деклараціями вищезгаданої партії?

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.