Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Во "Свобода"

Варіанти.net

Вівторок, 15 травня 2012, 18:10

«Самопоміч» Садового продовжує своєю діяльністю дратувати «Свободу»

ГО «Самопоміч» грубо порушує законодавчі вимоги щодо охорони особистої інформації. До такого висновку дійшли члени комісії депутатської діяльності та законності Львівської міської ради під головуванням свободівця Любомира Мельничука, - повідомляє прес-служба ВО «Свобода».

«Збір деталізованої інформації про дітей шкільного віку, яке проводить громадське об'єднання «Самопоміч», є грубим порушенням положень законодавчих актів у сфері охорони інформації про особу». – зазначено у повідомленні.

«Громадське об'єднання «Самопоміч» ініціювало у Львові централізований збір особистої інформації про дітей, поширюючи у школах буклети з соціологічним анкетуванням батьків та відверто рекламним змістом про одну з фармацевтичних компаній. Анкети у цих буклетах передбачають деталізований перелік питань для отримання конфіденційних даних про дитину та її сім'ю: інформації про освіту, сімейний стан, стан здоров'я, адресу, дату та місце народження, майновий стан, наявність певних матеріальних благ ? аж до наявності у дитини окремої кімнати та інформації про місця, де вона найчастіше проводить час з друзями. Слід зазначити, що збирають таку інформацію про дітей без отримання будь-якої письмової згоди та з невизначеною метою її використання, що є грубим порушенням вимог Законів України «Про захист персональних даних» та «Про інформацію», - повідомив Любомир Мельничук.

Разом з тим у повідомленні не сказано про будь-які заходи, вжиті депутатами стосовно таких незаконних. За їхніми словами, дій ГО «Самопоміч».

Станом на сьогодні не відомо також про жодне офіційне звернення самих батьків дітей з цього приводу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.