Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кабмін

good.is

Вівторок, 11 червня 2013, 17:25

Мінагрополітики планує запустити експериментальне виробництво ГМО

Міністерство аграрної політики планує розпочати в Україні експериментальне виробництво кормових культур, використовуючи генну інженерію.

Про це сьогодні повідомив міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк.

"Сьогодні ми домовилися, що ми після врегулювання законодавства приступимо до експериментальних полям у закритому режимі, щоб зрозуміти ефективність і наслідки генної інженерії в кормових культурах, це дуже важливо. Я хотів би зрозуміти, як буде реагувати на це споживчий ринок. Тобто і ми , і наука сьогодні готові до проведення загальних експериментів у цьому напрямку", - заявив Присяжнюк.

Щоправда, регіональний директор компанії DuPont в Європі Джефф Роуі зазначив, що в Україні на поточний момент "абсолютно немає нормативно-правової бази для проведення таких ГМО-випробувань".

До слова, експерти вважають, що Україна може значно наростити свій агропромисловий потенціал, якщо до 2015 року забезпечить використання ГМО-насіння у сільському господарстві.

Джерело: РБК

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.