Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

kolo.poltava.ua

Четвер, 13 червня 2013, 13:56

На теплопостачання Львова ЄБРР дасть 20 млн євро

ЄБРР виділить комунальному підприємству "Львівтеплоенерго" 20 мільйонів євро для модернізації та реконструкції існуючої інфраструктури централізованого теплопостачання в місті.

 

Про це повідомила прес-служба банку, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно із повідомленням, ще 10 млн євро у вигляді гранту надасть фонд "Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та екології" (E5P).

"Кредитні кошти дозволять профінансувати впровадження окремих теплових підстанцій, реконструкцію та модернізацію теплових мереж, установку газових міні-ТЕЦ для виробництва тепла та електроенергії, заміну застарілих магістральних трубопроводів та встановлення необхідних систем контролю", - зазначається у повідомленні.

Очікується, що після завершення проекту майже половина мешканців Львова, число яких досягає 760 тисяч, буде забезпечена більш якісним і екологічно чистим опаленням і гарячим водопостачанням.

"Реалізація цього проекту дозволить муніципалітету Львова скоротити споживання природного газу на 6,9 млн кубометрів, електроенергії - на 2900 МВт, води - на 15,9 тисячі кубометрів на рік. За рахунок більш ефективного використання палива викиди CO2 скоротяться майже на 80 тис тонн на рік ", - зазначають у ЄБРР.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.