Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Транспорт

varianty.net

Четвер, 13 червня 2013, 15:16

На площі Ринок на зупинці встановили табло, яке показує коли прибуде трамвай (ФОТО)

Вчора на площі Ринок Львівелектротранс встановив електронне табло, яке подає час до призду трамвая, а сьогодні фахівець-аналітик ЛКП «Львівелектротранс» Арсен Куртяк розповів про роботу інформаційного табло.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Такий монітор вже третій у Львові. Такі ж монітори є на перехресті вул. Франка - вул. Саксаганського та у терміналі оплати квитків на вулиці Сахарова.

Система GPS отримує інформацію з трекера, що встановлені у трамваях. Після йього програма рахує відстань до зупинки та середню швидкість трамвая. Відтак на табло висвічується час, який залишився до приїзду електротранспорту.

Через затори, можливі й помилки: якщо за дві хвили до прибуття трамвай застряг у заторі,  то на табло й далі світитиметься "2 хв". Якщо трамвай зламався, то набло він світитиметься червоним, а за умови сходу з маршруту - програма його викреслить.

Цього тижня встановлять ще одне табло.

"Протягом найближчого тижня ми поставимо ще один біля Церкви святого Юра, там де тролейбусна зупинка. Далі ми будемо дивитися. Це наш план мінімум був: до середини червня встановити чотири монітори", - зазначив фахівець-аналітик ЛКП «Львівелектротранс» Арсен Куртяк.

Проте встановлене табло має сильні відблиски і пасажири, що чекають на трамвай, повинні добре вглядатися, аби розпізнати написи на табло. Як зазначив Арсен Куртяк, в "Електротрансі" знають про цю проблему і швидше за все заклеять монітори матовою плівкою.

"Львівелектротранс" встановлює монітори за власний кошт, відтак точно не забезпечить моніторами усіх зупинок Львова, яких є 350.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.