Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

vpoltave.pl.ua

П'ятниця, 14 червня 2013, 17:59

На українських дорогах з'явилися псевдоінспектори ДАІ

З настанням сезону відпусток на ключових трасах України стали з'являтися шахраї, що зупиняють автомобілі під виглядом інспекторів.

 

Державтоінспекція України просить водіїв бути пильними і повідомляти про дії псевдопатрулів. Шахраї одягнені у форму, максимально схожу на форму інспекторів ДАІ, і користуються жезлами, схожими з ДАІшними, для зупинки автомобілів. Вони підстерігають транспортні засоби з інших областей України або іноземців, які подорожують країною. Псевдоінспекторів у нав'язливій формі пропонують придбати так звані екологічні карти.

Найчастіше екопатрулі промишляють на курортних напрямках. Цього року співробітники будуть посилено патрулювати трасу Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта, по якій їдуть на відпочинок жителі України, Росії, Білорусі та інших країн.

У ДАІ нагадують, що проведення замірів шкідливих викидів або придбання екологічних карток не передбачено жодним нормативним актом України. ДАІ закликає уважно оглядати інспекторів, у разі підозр не виходити з автомобіля, не передавати їм жодних документів, попросити пред'явити службове посвідчення в розгорнутому вигляді, а у разі зустрічі з «перевертнями» повідомити про незаконні дії в ДАІ або міліцію. 

Джерело: autoua.com

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.