Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська ОДА

www.gk.org.ua

Середа, 16 травня 2012, 11:15

Львівська ОДА профінансувала програму лікування для дітей-інвалідів області

Львівська облдержадміністрація з обласного бюджету виділила кошти на обласну програму «Забезпечення дітей-інвалідів області життєво необхідними медичними препаратами та виробами медичного призначення на 2012-2016 роки». Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Із обласного бюджету у першому кварталі цього року профінансовано придбання для «Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру» розхідного матеріалу та медикаментів на 142,1тис. грн. для проведення сеансів гемо- та перитонеального діалізу для лікування дітей з хронічною нирковою недостатністю» - повідомив в.о. начальника головного управління охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації Орест Середа.

У першому кварталі цього року замісну ниркову терапію методом гемодіалізу отримало 13 пацієнтів. Завдяки цьому продовжено тривалість та покращено якість життя хворих дітей, жодна дитина не померла через це захворювання.

Також для «Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру» закуплено продукти лікувального харчування, які не мають у своєму складі фенілаланіну на 568 тис. грн. для амбулаторного забезпечення добової потреби в білку для 17 дітей, хворих на фенілкетонурію.

Як результат, у дітей, які отримують спеціалізовані суміші, спостерігається гармонійний фізичний і інтелектуальний розвиток, зменшилась кількість їх госпіталізації.

Крім того, здійснено закупку життєво необхідного препарату «Креон 25000» (1418 упаковок) на 141,3 тис. грн. для забезпечення 42 дітей-інвалідів, хворих на муковісцидоз. Завдяки цим лікам забезпечено вчасне призначення у відповідній дозі замісної терапії зовнішньо секреторної недостатності підшлункової залози у хворих, - зазначив Орест Середа.

Нагадаємо, обласна програма «Забезпечення дітей-інвалідів області життєво необхідними медичними препаратами та виробами медичного призначення на 2012-2016 роки» затверджена рішенням Львівської облради від 28.02.2012 року №378.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.