Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

pedpresa.com.ua

Вівторок, 18 червня 2013, 13:59

Шемчука просять вберегти від закриття школу на Турківщині

Депутат Львівської облради із фракції УДАР Олесь Старовойт звернувся з депутатським запитом до голови Львівської ОДА Віктора Шемчука з проханням не допустити закриття або реорганізації Радицької ЗОШ 1-1 ступенів у селі Радич Турківського району.

Про це Старовойт повідомив під час виступу на сесії Львівської облради сьогодні, 18 червня, інформує кореспондент Варіантів.

Старовойт зазначив, що до нього як до депутата звернулись мешканці села Радич – всього 90 осіб.

Завідувач районного відділу освіти повідомив їм, що з наступного року школа буде закрита, проте в профільному департаменті Львівської ОДА кажуть, що школа лише буде організована з ІІ до І ступеня. Таке рішення у Львівській ОДА мотивують зменшенням кількості дітей та тим, що поруч у селі Ільник, куди дітей можна довести автобусом.

Мешканці села звинувачують чиновників у маніпулюванні цифрами – за їх словами, у школі вчаться не 33 дитини, а 41, а в наступних роках кількість дітей буде збільшуватись. Вони кажуть, що маніпуляції є також з відстанню до Ільника, до якого не 3,5 км, а 7.

Відтак підписанти листа просять Шемчука не допустити «знищення бойківського села», до чого, на їх думку, призведе реорганізація школи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.