Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

24tv.ua

Середа, 19 червня 2013, 15:45

У першій поліклініці на прийомі глухих пацієнтів працює сурдоперекладач

Сьогодні в першогому поліклінічному відділенні при лікарні ім. Князя Лева, що на вулиці Лемківській 28 представили кабінет, в якому окрім лікаря працює сурдоперекладач.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

У Львові є близько тисячі нечуючих людей. Через проблеми із комунікацією між лікарем глухих пацієнтом було тяжко провести якісний огляд хворого.

Відтепер у кабінеті присутній сурдоперекладач, завдяки якому стає якіснішим та спрощується процес медогляду.

"Я прооперований на коліно, були проблеми з ногою, не знав чому мене болить нога. Лікар хірург мене обстежив та скерував на оперативне лікування. На сьогоднішній день я є здоровий", - розповів завдяки сурдоперекладачеві  пацієнт Мар'ян.

Окрім вимушених походів до лікаря,  у поліклініці нечуючі проходять планові медогляди.

Як зазначив начальник управління охорони здоров'я Володимир Зуб, створення такого кабінет ініціювали самі нечуючі. Вони звернулися в управління охорони здоров'я на початку року. Відтак, було вирішено створити цей кабінет на вулиці Лемківській, 28.

На прийом можуть звертатися усі львів'яни з вадами слуху, незалежно від місця прописки. Окрім того, Володимир Зуб додав, що можуть прийняти і мешканців області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.