Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Міжнародна політика

rtic.if.ua

П'ятниця, 21 червня 2013, 12:26

Проблеми під час перетину угорського кордону суперечать Шенгенській угоді, - Олег Баран

Непорозуміння, які виникають під час перетину кордону між Україною і Угорщиною суперечать  вимогам  статей Шенгенської угоди та дотриманню міжнародно-правових норм Візового кодексу ЄС, що регламентують відносини Європейського Союзу з третіми країнами.

Про це розповів депутат Львівської обласної ради Олег Баран, передає прес-служба депутата.

За його словами, працівники угорських служб, які здійснюють паспортний контроль на кордоні пункту пропуску «Тиса-Захонь», часто з незрозумілих причин не пропускають через кордон українців з шенгенською візою, виданою Генеральним Консульством Республіки Польща. Попри те, що  вони перетнули першим кордон тієї країни, що видала візу, тобто Польщі.

«Це незрозумілі речі, на які потрібно реагувати. Адже складається враження, що відбувається своєрідний відбір, кого пускати за кордон із шенгенською польською візою, а кого ні. Думаю, це питання також  мали б з’ясувати між собою два закордонні відомства Польщі та Угорщини – адже вони обоє підписували шенгенську угоду, яка встановлює єдині правила для всіх«, - наголосив Олег Баран.

Нагадаємо, Львівська обласна рада просить Міністерство Закордонних справ  України та Посольство Угорської Республіки в Україні врегулювати  проблеми,  які виникають в українців при перетині угорського кордону з польськими шенгенськими візами (пункт пропуску «Тиса-Захонь»). За відповідне звернення обласні обранці  проголосували під час сесії Львівської обласної ради, 20 червня. Ініціатор звернення – депутат Львівської обласної ради Олег Баран.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.