Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

fakty.ictv.ua

П'ятниця, 21 червня 2013, 12:45

У Рава-Руській побудують меморіал загиблим євреям під час Другої Світової

У Раві-Руській планують облаштувати меморіал загиблим євреям під час Другої світової війни. Проект буде реалізовано у рамках «Програми облаштування місць масового розстрілу євреїв під час Другої світової війни в гідні місця пам’яті», ініціатором та інвестором якого виступає Берлінський офіс американського єврейського комітету.  

Про це Варіантам повідомила прес-служба Рава-Руської міськради.

- У роки Другої світової війни у Раві-Руській було знищено близько 17 тис. євреїв, - розповіла міський голова Рави-Руської Ірина Верещук. – На місце їх захоронення часто приїздять представники єврейської громади, які і виступили з ініціативою його впорядкування.

Роботи з будівництва меморіалу планують провести у ІІІ – IV кварталах цього року. Наразі вже готові проектно-кошторисна документація та ескіз проекту.

У Раві-Руській, яка була в числі перших населених пунктів, що зазнали нападу гітлерівських військ, знаходяться меморіальний комплекс загиблим у роки Другої світової війни французьким військовополоненим табору «Шталаг 325» та поховання радянських воїнів. Тому, переконані у міській раді, поява подібного об’єкту, меморіалу загиблим євреям, доповнить історичну пам’ять про роки війни.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.