Варіанти,  21 червня 2013

Варіанти на вікенд

Три дні вихідних попереду. І якщо ви проводите їх у Львові, то пропонуємо вам найцікавіші події цього вікенду.

Музика

Свято музики цього тижня вперше у Львові організовують. Сьогодні по всьому Львові звучатиме найрізноманітніша музика, в наступні дні вихідних теж не обійдеться без цікавих музичних подій.

22 червня. Концерт гурту Дикі Серцем, клуб TheGasStation, 19:00

Гурт «Дикі серцем» – прогресивний поп-роковий гурт запрошує на свій сольний виступ. За час діяльності хлопці виступили на фестивалі «Підкамінь», «Захід», «Співоче поле» та інших.

Нещодавно музиканти відзняли свій перший офіційний кліп на пісню «Вона твоя».

23-24 червня. ХІ Фестиваль Давньої Музики у Львові «Майстерня барокової музики»

У неділю у Львові розпочинається фестиваль давньої музики, який триватиме до 29 червня 2013.

Неділя 23 червня, 18.00. Кав‘ярня-галерея «Штука» (вул. Котлярська, 8)

Концерт-зустріч з юними скрипалями-віртуозами Іллею Бондаренком і Тетяною Жмендак,

за участю Ігора Пацовського (віолончель) та Олени Жукової  (клавесин ).

Понеділок 24 червня, 19.00. Будинок органної та камерної музики (вул. С. Бандери, 8)

Твори композиторів Франції, Італії виконують: Ілля Бондаренко, Тетяна Жмендак, Артем Полуденний, Олена Жукова.

23 червня. Допрем’єрна презентація альбому Юрія Гнатковського та Юлії Лорд «Сніжність2»

клуб «Культ», поч. 21:00

У період літньої спеки нову «Сніжність» презентують у Львові Юрій Гнатковський та Юлія Лорд. Пісні, за словами організаторів, з львівським настроєм.

Кіно

24 червня. Фільм «Просто уяви»

Львівський Палац Мистецтв, сеанси:  19:00, 21:00

У авторитетну лісабонської клініку для незрячих приїжджає новий педагог з просторової орієнтації. Молодий Ян швидко завойовує довіру своїх пацієнтів – невеликої групи дітей і молоді різних національностей.

Використовуючи нестандартні методи, він стимулює їх цікавість і уяву. Заняття Яна проходять прямо під вікном Єви, котра ніколи не виходить зі своєї кімнати і ні з ким не розмовляє.

Несподівано саме ця дівчина стає однією з його найбільш старанних учнів. Однак техніка викладання Яна викликає занепокоєння у медперсоналу з приводу безпеки пацієнтів.

Режисер: Анджей Якімовський

Актори: Александра Марія Лара, Едвард Хогг, Девід Атракчі, Тереза Мадруга, Луіш Лукас, Джоао Ваз, Мельхіор Деруе

Мультфільм «Університет монстів»

Кінотеатр «Планета Кіно-IMAX»: Сеанси (3D): 10:30, 12:00, 16:45, 19:00, 21:15

Кінотеатр «Кінопалац»: Сеанси (Синій, 3D): 10:00, 12:10, 14:20; (Червоний, 3D): 17:10, 19:20

Кінотеатр «Кінопалац ім. О.Довженка»: Сеанси (Синій): 11:00, 13:00, 15:00, 17:00, 19:00; (Червоний, 3D): 11:00, 14:40

Кінотеатр «Копернік»: Сеанси: 13:00, 15:00, 17:00, 19:00, 21:00

Історія про те, як познайомились нерозлучні друзі – чарівні чудовиська Майк і Саллі із “Корпорації монстрів”. Першокурсників, які вступили на факультет страху, розселяють у гуртожитку.

Це впевнений у собі здоров’як Саллі, який однією тільки своєю зовнішністю дасть фору будь-кому та Майк, такий же галасливий та метушливий, яким ми його знаємо з попереднього мультфільму.

Вони невпинно працюють над собою, мріючи про чудову кар’єру у справі лякання дітей. Такі різні, вони йдуть до спільної мети.

Вони просто створені для того, аби стати кращими друзями та доповнювати один одного.

Театр

21, 22 червня.  Вистава «Монологи вагіни», поч. 19:00, Першчй Український театр для дітей та юнацтва (вул.Гнатюка, 11)

У «Монологах вагіни» із суворою витонченістю викладають заповітне блискучі акторки: Марина Рокині, Ілона Маркарова, Наталія Парашкіна, Олена Ліпєц і Наталія Кудрявцева.

Режисер Джуліано ді Капуа – швейцарський італієць з петербурзькою пропискою – у співдружності з модельєром Лілією Киселенко створив російське прочитання великого театрального тексту, якому аплодували світові столиці від Лондона до Нью-Йорка.

П’єса Ів Інслер – продукт переробки більш двохсот інтерв’ю. Правда-матка виливається бурхливим потоком одкровень на слизьку тему.

Але авторська воля прокладає жорстке русло для цих селевих вод розчулення і відчаю, переносячи «Монологи вагіни» з гетто психології та гінекології в Аркадію чистого мистецтва, не мутне оскаженілим фемінізмом.

 І тому в західних постановках сяяли Вайнона Райдер, Інгеборге Дапкунайте, Сельма Хейек, Вупі Голдберг, Гленн Клоз і Сьюзен Сарандон.

22 червня. Опера «Аїда». Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької. Поч. 18:00

Опера Д.Верді на 4 дії, виконується мовою оригіналу.

Кохання єгипетського полководця Радамеса до рабині Аїди, насправді захопленої у полон доньки нубійського царя Амонасро, на тлі гострих соціальних потрясінь, які охопили Єгипет композитор розкриває у яскравій і неповторній своєю виразністю і красою музиці опери.

Кохання і обов’язок (Радамес), кохання і відданість заповітам батьків (Аїда), кохання і ненависть (Амнеріс) -психологічна і емоційна палітра опери Дж. Верді.

Але композитор виходить далеко за межі традиційного любовного трикутника. Раз-по-раз він повертає нас до витоків цієї трагедії. Її передумовою є завойовницька війна, яку ініціюють фараон і всевладні жерці (згадаймо знамениту повість Болеслава Пруса “Фараон”).

Власне, всі історичні сюжети, втілені Дж.Верді в операх Набукко, Дон Карлос, Ломбардці, Жанна д’Арк, Аттіла так чи інакше проектувалися на тогочасну італійську дійсність, тобто боротьбу народу за звільнення від австрійського гніту.

Диригент-постановник – Заслужений артист України Мирон Юсипович

Художник-постановник – Народний художник України Тадей Риндзак

23 червня, Вистава «Забави для Фауста». Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса, 19:00

 «Забави для Фауста» – вистава за «Злочином і карою» Федора Достоєвського. Прем’єра відбулася у 1994 році, отримала численні нагороди на театральних конкурсах.

 Режисер-постановник – Володимир Кучинський, художник – Олександр Оверчук, костюми – Ольга Баклан.

Виставки

Виставка Олени Онуфрів Provence mon amour. Ресторан імпровізацій «Грушевський cinema jazz»

Художниця представить 7 робіт, написаних під враженням від омріяного французького Провансу.

Олена Онуфрів багато подорожувала в житті, і ці подорожі надихали її на створення нових робіт, віднайдення нового стилю чи живописних рішень.

Понад усе їй подобається бувати у Середземноморських країнах, особливо на півдні Європи. Олена вже відвідала Іспанію, Італію, Грецію, відпочивала на грецьких островах.

Єдине місце, де донедавна не була художниця – це південь Франції, а саме Прованс, селище Сен-Поль-де-Ванс, де творили відомі імпресіоністи, такі як П.О.Ренуар.

Мріючи побувати в цих мальовничих краях, Олена Онуфрів написала декілька картин, об’єднаних темою «Мрії про Прованс».

Минулого літа її мрія здійснилась, і натхненна побаченим, художниця створила колекцію картин, об’єднаних любов’ю до Провансу.

Фотовиставка Марти Швець «Мій L’viv». Бекерай-кав’ярня «Віденські булочки» (пл. Катедральна, 3)

Виставка експонуватиме фотороботи Марти Швець зроблені в різні роки, що об’єднані насамперед настроєм, ритмом, атмосферою, особливим відчуттям львів’янкою свого міста.

Фотороботи Марти Швець специфічно та вдумливо демонструють внутрішню буденність Львова, безліч дрібних фрагментів, зауважених авторкою, складають для глядача образну карту міста – міста з барвистим культурним та історичним надбанням.

Фестивалі

23 червня. Фестиваль культур «Lviv International». Музей ідей

Фестиваль відбувається в межахпроекту «Меццодром». Lviv International – це міжнародний культурний проект, головною метою якого є ознайомити львів’ян та гостей міста з культурами традиціями різних народів світу шляхом представлення іноземними волонтерами своїх країн, цікавими виступами та розвагами, що дозволять розширити власний світогляд і збагатити внутрішній світ.

Фестиваль складатиметься з 3-х частин: представлення іноземних культур, представлення української культури, концерт за участі улюблених львівських гуртів (фаєр-шоу та акустична програма від Freddy Marx Street).

Участь у проекті візьмуть представники більш ніж 10-ти країн світу, які презентують вам свої національні атрибути, проведуть захоплюючі майстер-класи, а також будуть з задоволенням спілкуватися з жителями і гостями міста.

Учасниками є театральні , танцювальні студії, культурні організації, студія йоги, різнопланові музичні гурти.

Під час фестивалю всім відвідувачам буде надана детальна інформація про можливості подорожування, волонтерства та активної міжнародної співпраці.

Кожен зможе долучитись до Міжнародних проектів та зробити перший крок до здійснення своєї мрії!

20-23 червня. Міжнародний фестиваль ретро–автомобілів Leopolis Grand Prix 2013

З 21-23 червня Львів стає музеєм ретро-автомобілів. До Львова з’їхалися автовиробники, щоб показати історію своїх автомобілів, відбудуться перегони на знаменитій трасі «Львівський трикутник».

Leopolis Grand Prix, або Великі Призи Львова — кільцеві автомобільні перегони, що мали статус Гран Прі, які проводилися на вуличній трасі Львова.

Етап був частиною міжнародної серії Гран Прі, попередника Формули-1. Траса була задумана 1927 — на два роки раніше, ніж у Монако, але перші змагання пройшли на рік пізніше — 1930 р.

Після ІІ Світової Війни будь-яку інформацію про Гран Прі Львова відправлено у забуття як спадок «старої доброї Європи», що не має жодного стосунку до історії СРСР.

Проте вже 4 роки як перегони відновлено у статусі ретро.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.