Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

culturepolonaise.eu

Середа, 26 червня 2013, 13:56

У Львові відкрито виставку польського дизайну

У Львівській національній академії мистецтв відкрили виставку польського дизайну UNPOLISHED – YOUNG DESIGN FROM POLAND. Українська публіка матиме нагоду побачити найцікавіші проекти останніх років, авторами яких є молоді митці з Польщі. Виставка експонуватиметься упродовж шести тижнів, до 31 липня.  

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Відвідувачі матимуть нагоду побачити 16 робіт, запроектованих п’ятнадцятьма польськими дизайнерами: Аґнєшки Бар, Аґнєшки Чоп та Йоанни Русін, «DBWT» , «Fawory», «Gogo», Богдана Косака, Мажени Крупи, Каріни Марусіньскої, «Malafor», Бартоша Мухи, Катажини Мухи-Вісьнєвскої, Аліції Патановскої, Моніки Патушиньскої, Оскара Зєнти. Кураторами виставки є визнані авторитети у галузі польського і світового дизайну: Аґнєшка Якобсон-Цєлєцка, мистецький директор фестивалю Lodz Design, та Павел Ґробельни, дизайнер і кураторвиставок дизайну.  

В експозиції, зокрема, відомі та неодноразово відзначені нагородами стільці Оскара Зєнти, вироби зі скла та порцеляни Богдана Косака, Каріни Марусіньскої, Моніки Патушиньскої, а також відзначені нагородою red dot «надувні» софи «Маляфора» чи унікальні килими дуету Чоп/Русін.

Експонати виставки вже виставлялися на багатьох престижних фестивалях дизайну та в музеях прикладного мистецтва, зокрема, на Salone del Mobile у Мілані, Designer’s Days i Design Week у Парижі, Inno Design Tech Expo у Гонконгу або в Музеї прикладного мистецтва у Кельні та Музеї дизайну у Гельсінкі. Її попередні експозиції отримали позитивні оцінки спеціалістів i користувались інтересом публіки.

Виставка експонується у Львівській національній академії мистецтв на вул. Кубійовича, 38.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.