Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

vkurse.ua

Середа, 26 червня 2013, 15:41

Чехія зробить жорсткішими правила для мігрантів

Зміни до закону про іноземних громадян в Чехії покликані посилити правила перебування іноземців на території країни. Зокрема, будуть введені відразу декілька пунктів, за якими мігрантів можуть позбавити навіть дозволу на ПМП (постійне місце проживання).

Влада Чехії знову планує змінити закон про іноземних громадян, що перебувають на території країни. Цей закон в останні роки змінювався кілька разів, і найчастіше це призводило до погіршення становища мігрантів.

За даними місцевих ЗМІ, які змогли отримати доступ до 600-сторінкового проекту закону, документ витриманий в логіці роботи парламенту останніх років - скорочення прав і збільшення податків.

Ініціатором проекту виступило Міністерство внутрішніх справ Чехії, яке порахувало, що іноземці отримують багато прав на території країни, однак становлять велику небезпеку і не дають належної фінансової підтримки економіці.

Експерти кажуть, що в нинішній редакції закон принесе погіршення положенню іноземців з усіма типами віз та посвідок на проживання, навіть і з постійним (ПМП). Так, наприклад, мігранти, що вже мають постійний вид на проживання можуть позбутися його через будь-яку заборгованість з податків або за наявності пені.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.