Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

ridna.ua

Понеділок, 1 липня 2013, 12:38

Табачник підписав наказ про закордонні стажування

Міністр освіти і науки Дмитро Табачник підписав наказ № 863 від 27.06.2013 «Щодо направлення на навчання та стажування у провідні закордонні вищі навчальні заклади».

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки України.

Відповідно до наказу, затверджено списки студентів, аспірантів, наукових і науково-педагогічних працівників, які за рішеннями Конкурсної комісії рекомендовані на навчання та проходження стажування у провідних вищих навчальних закладах за кордоном.

Окрім того, наказом передбачено керівникам вищих навчальних закладів забезпечити відповідно до законодавства укладання договорів із: закордонними вищими навчальними закладами щодо навчання у них студентів і аспірантів або стажування наукових і науково-педагогічних працівників; студентами, аспірантами, науковими і науково-педагогічними працівниками, які відібрані для проходження навчання, стажування у провідних закордонних вищих навчальних закладах.

Нагадаємо, що з квітня 2011 року, за особистої ініціативи Прем'єр-міністра України Миколи Азарова, реалізується урядова бюджетна програма з навчання студентів і аспірантів, а також стажування наукових і науково-педагогічних працівників у провідних вищих навчальних закладах і наукових установах світу.

Державна підтримка і фінансування навчання та стажування за кордоном в найкращих вищих навчальних закладах США, Великобританії, Франції, Німеччини, Японії та інших економічно розвинених країн надається студентам, аспірантам і фахівцям природничого та інженерно-технічного напрямів, у яких на сьогодні в державі є найбільша необхідність. Зокрема, це такі напрямки, як IT-технології, біонанотехнології, нові нетрадиційні джерела енергії, раціональне природокористування, авіаційна таракетно-космічна техніка, атомна енергетика тощо.

Участь у конкурсі брали студенти вищих навчальних закладів, які мають високі результати навчання та досягнення у студентській науково-дослідній роботі та володіють на необхідному рівні іноземною мовою. Також в конкурсі брали участь аспіранти, викладачі та науковці, які активно займаються науково-дослідницькою роботою, мають наукові статті, опубліковані в зарубіжних, міжнародних та вітчизняних фахових виданнях, беруть участь у зарубіжних, міжнародних та національних наукових конференціях.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.