Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Міжнародна політика

Вівторок, 2 липня 2013, 12:01

З новою угодою помітних спрощень в оформленні шенгенських віз не відбудеться – Ярослав Дрозд

Нова угода між Україною та Європеськи Союзом про спрощення оформлення віз не передбачає кардинальних змін у процесі подання документів на візу та отриманні візи. 

Про це заявив під час сьогоднішньої прес-конференції генеральний консул Республіки Польща у Львові Ярослав Дрозд.

Зокрема пан Дрозд зауважив, що абсолютно не зміниться умова подання документів на візу, а також кількість необхідних документів залишиться тією самою.

Також дана Угода стосується короткострокового перебування на території ЄС, до 6 місяців, не стосується національних і робочих віз. Також дані зміни стосуються тільки певного кола осіб.

Генконсул додав, що вже траплялись випадки неправильного трактування угоди, деякі особи намагались перетнути українсько-польський кордон без віз.

Ярослав Дрозд також додав, що протягом двох місяців буде відкрито ще два пункти прийому візових анкет – в Ужгороді та Чернівцях.

На разі у Львівському консульському окрузі діє три візових пункти – у Львові, Тернополі та Івано-Франківську.

Також Генконсул додав, що сьогодні в Україні польські консульства видають 50% шенгенських віз, Львівське видає 25%.

Нагадаємо, вчора, 1 липня вступила в дію оновлена угода між Україною та Європейським Співтовариством про спрощення оформлення віз.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.