Тігіпко планує зарплати українців прив'язати до їх кваліфікації

Середа, 16 травня 2012, 16:20

Після парламентських виборів Міністр соціальної політки Сергій Тігіпко хоче запровадити фіксовані мінімальні рівні зарплат, які залежатимуть від кваліфікації працівників. Про це чиновник написав на своїй сторінці у Facebook.

«Ми вносимо 4 законопроекти, які передбачають введення 9-ти рівнів захищеної заробітної плати в залежності від кваліфікації. Тобто директор підприємства не зможе поставити собі заробітну плату 1100 грн. На такій зарплаті зможе бути прибиральниця», - написав він.

Міністр також зазначив,що другою нормою планується значно збільшити відповідальність за нелегальне робоче місце.

«Такі зміни і такі реформи проводили Іспанія, Чехія, Болгарія, досвід яких ми вивчили. І там був дуже гарний ефект. Маю надію, що це вдасться реалізувати і нам в Україні», - зазначив Тігіпко.

На сьогодні однією з найскладніших проблем в трудових відносинах є те, що майже 40% заробітної плати виплачується нелегально. Це означає, що з неї не сплачуються соціальні внески, в т.ч. до Пенсійного фонду. А працівники не мають соціальної захищеності, їм не нараховується пенсійний стаж, - визнав урядовець.

Нагадаємо, нещодавно колишня заступник голови партії «Сильна Україна» Олександра Кужель зізналася, що в партії Сергія Тігіпка платили зарплату в конвертах.

Джерело: ТСН

Мітки: С Тігіпко