Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

vetbarnaul.ru

Четвер, 4 липня 2013, 16:05

У Львові хлопець через м'ясні консерви заразився ботулізмом

Головний позаштатний епідеміолог Департаменту охорони здоров’я ЛОДА Наталія Тімко повідомила, що у відділенні інтенсивної терапії Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні на лікуванні перебуває юнак віком 21 рік з діагнозом «Ботулізм».

Про це повідомляє Департмент охорони здоров'я Львівської ОДА

Фактором інфікування були м’ясні консерви домашнього виготовлення з «бомбажною» (здутою) кришкою. Стан хворого залишається важким. Проводиться комплекс лікувально-діагностичних міроприємств згідно наказів та протоколів МОЗ України.

Довідка:

Ботулізм — це інфекційне захворювання, дуже тяжке, як правило, виникає на фоні повного благополуччя (здоров’я). При отруєнні в першу чергу страждає нервова система. Збудник ботулізму-мікроб (паличка ботулізму) при відсутності кисню та сприятливій температурі виділяє сильнодіючий токсин, який є найтоксичнішим із усіх відомих бактеріальних токсинів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.