Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

ua.comments.ua

Четвер, 4 липня 2013, 16:27

Міндоходів ускладнить українцям ввезення товарів через кордон

Міндоходів пропонує зменшити неоподатковану вартість індивідуальної посилки - з 300 євро до 100 євро. Про це йдеться у законопроекті, розробленому у міністерстві, повідомляє прес-служба відомства.

Також передбачається створення системи обміну інформацією між органами Міндоходів та операторами поштового зв'язку, експрес-перевізниками, поширення митного контролю на місця міжнародного поштового обміну та центральні (регіональні) сортувальні станції.

Міндоходів також пропонує знизити планку вартості ввезених з-за кордону безмитно товарів з 500 євро до 300 євро у всіх пунктах пропуску, крім аеропортів, де ця планка залишається на рівні 1000 євро.

Нагадаємо, діюче законодавство передбачає спрощений порядок перетину кордону товарами, що пересилаються громадянами для особистих та сімейних потреб, не пов'язаних із підприємницькою діяльністю. З таких посилок не сплачуються митні платежі.

"Проте аналітики Міндоходів виявили численні випадки, коли спрощений порядок пересилки товарів використовується підприємцями у комерційних цілях. Зокрема, розповсюдженою є практика переміщення через митний кордон України товарів однорідного характеру або подрібненими партіями у дозволеному вартісному і ваговому еквіваленті та як правило кожного дня (раз на 24 години)", - йдеться у повідомленні.

Джерело:РБК-Україна

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.