Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

zakarpattya.net.ua

Четвер, 4 липня 2013, 17:32

Стартувала літня акція публічних бібліотек для львів'ян "Зроби собі цікаво!"

З ініціативи управління культури у місті діє акція «Зроби собі цікаво!». Відтак, міські бібліотеки виходять на подвір’я і запрошують усіх охочих долучатися до читань просто неба, театралізованих дійств та майстер-класів.

Починаючи від 1 липня і  аж до кінця літа публічні бібліотеки Львова виходять зі своїх приміщень  на вулиці, галявини і майданчики у  своїх районах, повідомляє прес-служба Львівської міськради.

«Є така парадоксальна  річ. Маємо велику проблему у Львові зі змістовним проведенням вільного часу. Зараз літо, багато дітей залишилися в місті – не всі мали можливість поїхати в табори, відпочивати у бабусь і дідусів на селах. У мікрорайонах є багато дітей, які не мають чим зайнятися. І бібліотеки в цьому сенсі є просто прекрасним інструментом і чудовою можливістю, тільки вони також повинні вийти на вулицю. Вони хочуть пропонувати людям інші можливості комунікувати, проводити спільно вільний час у публічному просторі. Місто – це не тільки центр. Місто – це величезні мікрорайони, і тут цей публічний простір є, тільки його треба вміти загосподарювати, наповнити сенсовними речами і запропонувати його людям для корисного і цікавого проведення часу спільно. Без таких маленьких кроків не зробиш того, що називається «громадянським суспільством». Бібліотеки можуть стати оцими культурними, комунікаційними центрами, які і будуть давати людям можливість відчувати себе частиною громади», - говорить Ірина Магдиш, заступник начальника управління культури ЛМР.

«Читати – солодко!» – під таким гаслом відбудеться перша акція з серії заходів просто неба «Зроби собі цікаво», що їх проводять публічні бібліотеки Львова. Сьогодні, 4 липня, об 11:00 на подвір’ї бібліотеки-філії № 37 на вул. Миколайчука, 1 відбулося відкриття бібліотечного літа. Усі, хто завітав на свято «Солодка бібліотека», взяли участь у читаннях просто неба, відвідали стенд з найцікавішими книжками, стали учасниками акції «Бібліотека збирає мрії!» та побачили міні-виставу дитячого театру. Найактивніші учасники свята, які поділилися власними читацькими знахідками, одержали солодку винагороду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.