Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

news.if.ua

Понеділок, 8 липня 2013, 15:32

Освітяни Львівщини мусять заїжджати до кожного видавництва по книжки для шкіл

Працівники районних відділів освіти Львівщини, які відповідають за закупівлю книжок для шкільних бібліотек, скаржаться на незручності придбанням книг - за їх словами, вони змушені об'їжджати кожне книжкове видавництво окремо.

Це питання сьогодні, 8 липня, розглядалось на засіданні постійної комісії з питань освіти і науки Львівської облради, інформує кореспондент Варіантів.

За словами голови комісії Юрія Підлісного, до нього звернулася методистка з бібліотечних фондів з Борислава. Вона розповіла, що підручники для шкіл отримуються двома шляхами: перший - це ті книжки, що приходять з грифом міністерства освіти, і вони відразу ж забираються з управління освіти. За іншими ж книжками, передбаченими програмою поповнення бібліотечних фондів загальноосвітніх шкіл, представники районів мусять їздити в кожне видавництво і купувати необхідну кількість книжок.

"Відтак працівникам незручно їздити по цілому місту, але наразі така логістика пов'язана зі способом фінансування, тому ми нічого змінити не можемо. Хоча хотілося б, аби вони централізовано заїжджали і закуповували. Можна було б організовувати це на певній гуртівні, однак ми розуміємо, що це буде велика націнка і ми будемо втрачати кошти з бюджету", - сказав Підлісний.

Він додав, що наступного місяця комісія звертатиметься до профільного комітету ВР щодо якості шкільних підручників, і в цьом контексті розглядатиметься і проблема логістики.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.