Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

ДМСУ

http://24tv.ua

Четвер, 17 травня 2012, 09:00

Страйк польських митників затягується, час очікування на кордоні - до 30 годин

"Італійський" страйк польських митників, які протестують проти підвищення пенсійного віку до 67 років, затягується, тим часом автомобілі простоюють на українсько-польському кордоні до 30 годин.

Профспілки домагаються від уряду включення митників в перелік служб, які мають пільгові умови виходу на пенсію після 25 років праці, як, наприклад, прикордонники, поліцейські та пожежники. 10 із 15 тис польських митників підписали лист главі польського уряду Дональду Туску з цього приводу, назвавши відсутність пенсійних привілеї для них «дискримінацією».

Польські митники створили спільний комітет для координації протесту.

Митники не готували протест навмисне до Євро-2012, власне зараз польський парламент розглядає законопроект, котрий визначає умови виходу на пенсію службовцям силових структур.

Створений польською владою портал granica.gov.pl не показує реальний час очікування перетину кордону між Україною та Польщею.

Реально в МПП Корчова-Краківець (Львівська область) час очікування становить 30 годин. 

Прикордонна служба Польщі повідомляла, що очікує у зв'язку з чемпіонатом приїзду до країни від 0,5 до 1 млн. уболівальників, зазначаючи, що частина з них приїде із держав Євросоюзу, а частина із держав, що не входять в ЄС.

Торік зовнішній кордон Польщі в середньому за місяць перетинали 2,8 млн. осіб, в тому числі найбільшу ділянку, з Україною, 1,2 млн. осіб.

Джерело: УНІАН

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.