Варіанти,  9 липня 2013

Іменинна річниця Ігора Калинця

Сьогодні 74 річниця від дня народження поета Ігора Калинця.

Варіанти вітають вельмишановного іменника і намагаються розшукати сліди Його поетичної присутності у навколишньому інформаційному просторі.

Як виявилось, на такому інфопривідному монстрі як ютуб, є лише дев'ять з половиною роликів за участю Ігора Калинця і лише у двох з них він читає свої вірші. Інші сім з половиною відео – більше висвітлюють його в іпостасі громадського діяча.

Лише завдяки дзигівським проектам та подкастам віршований голос Ігора Калинця ще можна почути у тенетах інтернету і що це, як не інфантильний стан української літератури (за словами шанованого Юрія Кучерявого), яка ніяк не може позаписувати та відзняти канонічні поетичні рядки.

Отож, найдавніша хронологічно ностальгія зі вручення Шевченківської премії 1992 року, де Ігор Калинець читає свій вірш.

26 хвилин авторської програми "Відкрита студія" Софії Кохмат під копірайтом Львівської ОДТРК. Розмови про табірний кінематограф, поетичну сентиментальність, внутрішню війну та вірші.

Хорова мініатюра "Гагілка" з циклу "Пори року" Віктора Камінського на слова Ігора Калинця. Виконує Галицький академічний камерний хор під кондуктурством Василя Яциняка.

Фрагменти всеукраїнського письменницького марафону "Рідною мовою" 2011 року, де Калинець не читає вірші, а лише виступає.

Ігор Калинець дає відсіч русскому міру під час вшанування військових поховань на Личаківському цвинтарі (братська могила УСС на Марсовому полі).

Відео Стусівських читань у Національному музеї "Тюрма на Лонцького" та спомини Ігора Калинця про Василя Стуса та Ірину Калинець.

Ще одне відео зі Стусівських читань за участі Ігора Калинця.

Ігор Калинець на обговоренні книги Володимира В'ятровича.

і як бонуси, дзигівські аудіораритети:

вірші Ігора Калинця зі збірки "Реалії" у авторському виконанні

Ігор Калинець розповідає про працю над біографією Богдана-Ігоря Антонича

Ігоря Калинець про книгу "Знане і незнане про Антонича"

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.