Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

www.openlviv.net

Четвер, 17 травня 2012, 10:29

Прокуратура довела, що у Львові смердить через те, що Садовий не модернізував каналізацію

Прокуратура встановила, що головною причиною неприємних запахів у місті є застаріла та зношена каналізаційна система

«Прокуратура області провела перевірку, до якої долучили фахівців спеціально уповноважених органів контролю та науковців. З'ясувалося, що головною причиною неприємних запахів у місті є застаріла та зношена каналізаційна система», - повідомив прокурор Львівської області Олег Василенко.

Каналізаційна система Львова – загальносплавна, через відсутність гідравлічних затворів на дощовій каналізації сморід крізь дощоприймачі піднімається у повітря.

Проведення робіт з реконструкції доріг із заміною каналізаційних мереж – також є однією з причин виникнення неприємного запаху. Прокурорська перевірка встановила, що ці роботи проводять із порушенням затверджених проектів. Зокрема, на просп. Свободи не встановили дощоприймачі та каналізаційні колодязі, або встановили їх із відхиленням від проекту.

Крім того, прокуратура має зауваження і до роботи «Львівводоканалу», який не проводить періодичну очистку каналізаційних колекторів, більшість з яких уже вичерпали свій ресурс.

Частково винні у виникненні смороду у Львові промислові підприємства, які через відсутність локальних очисних споруд, скидають у каналізацію неприпустимі концентрації забруднюючих речовин.

Прокуратура Львівської області також зауважила, що міська рада не використовує європейські методи вирішення питання. Зокрема, не промиває каналізаційну мережу хімічними реагентами, які нейтралізують неприємні запахи та не шкодять навколишньому середовищу.

Ще один спосіб вирішення проблеми – подача великого обсягу води в каналізаційну мережу.

Джерело: «Високий Замок»

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.