Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

loda.gov.ua

Середа, 10 липня 2013, 16:09

81 львівській матері присвоїли звання «Мати-героїня»

Сьогодні, 10 червня, 81 матері, яка народила та виховала до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей, вручили лист про присвоєння почесного звання «Мати-героїня» та нагрудний знак. 

 Про це повідомляє кореспондент «Варіантів».

Участь в урочистому нагородженні матерів взяли голова Львівської міської ради Андрій Садовий, та перший заступник голови облдержадміністрації Богдан Матолич.

«Ми гордимося тим, що маємо хорошу динаміку, що у Львові народжується більше дітей. Водночас важливо, щоб була державна та муніципальна підтримка. У цій ситуації, коли в сім’ї 4 дитини ми сплачуємо додатково 1000 грн, а якщо 6 і більше –  7,500 тисяч», - зазначив  Садовий.

Згідно з ЗУ «Про державний бюджет», яким установлено прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць для працездатних осіб, розмір винагороди за звання «Мати-героїня» у 2013 році складає 11 тис. 470 грн.

Для виплати винагороди управління соціального захисту Львівської міськради формує заявку на виділення коштів на управління у справах сімї та молоді ОДА, після чого напрявляється до Кабінету Міністрів України для розгляду.

Додамо, що за словами Богдана Матолича за цей рік з міського бюджету вже виділили 24 млн грн на забезпечення потреб багатодітних сімей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.