Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Мистецтво

Варіанти.net

Четвер, 17 травня 2012, 10:50

У Львові покажуть роботи відомих французьких імпресіоністів

Сьогодні, 17 травня, у Національному музеї у Львові ім. Андрея Шептицького відбудеться відкриття виставки "Нормандія в жипосі". Серед експонатів виставки – роботи Моне, Ренуара та інших французьких імпресіоністів.

За словами директора музею Ігоря Кожана, за останні 20 років у Національному музеї жодного разу не були представленні роботи французьких художників.

Франко Бланко, директор Французького інституту в Україні відзначив, що це велика подія не лише для музею, а й Французького посольства.

Власне, цей проект відбувається в рамках щорічного фестивалю "Французька весна". На відкриття цієї виставки завітає і посол Франції в Україні Ален Ремі.

Пан Ален Тап'є, директор колекції , під час прес-конференції зазначив, що важливішим у цій виставці є сюжет, а не манера художників. І не головне, що в експозиції представлені роботи таких відомих художників як Моне та Бенуар, а важливі відношення художників до природи.

Дана колекція живопису представляє образи природи, морське узбережжя, сільську місцевість, місто.

Виставку "Нормандія в жиивописі" можна переглянути у Львові протягом трьох місяців, після того її покажуть у Києві.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.